jacuh Posted July 16, 2019 Report Posted July 16, 2019 witam testuje zw cad prof. arch. edytuje tabele i nie mogęwpisać polskich znaków. Widzę ,że temat byłorusznay w ubiegłych latach. Jka został rozwiązany.? dziękuje jacek Quote
Adam Klaczek Posted July 17, 2019 Report Posted July 17, 2019 Dzień dobry, Wciąż niestety jest kłopot z polskimi znakami w tabeli - temat odświeżony w ZWSOFT. Obecnie można to obejść np. wstawiając do tabeli mtext. Innym sposobem jest wybór znaku z tabeli czcionki: lub np. import tabeli (_table) z excela: Quote
barbara.barbara Posted March 4, 2020 Report Posted March 4, 2020 dzień dobry, czy coś zmieniło się odnośnie polskich znaków w tabelach? uważam że jest to podstawowa funkcja która bardzo ułatwia pracę. Jestem nieprzyjemnie zaskoczona kiedy na moich wydrukach w tabelach z warstwami zamiast '' płyta żelbetowa'' widzę ''pyta elbetowa''. Kopiowanie znaków z notatnika i inne kombinacje tego typu znacznie wydłużają pracę. Poruszałam ten temat w innym wątku w ubiegłym roku. Może to problem z ustawieniami mojego komputera ale uzywałam tego programu na co najmniej 3 laptopach i testowałam wersje od 2017 do 2019, zawsze było to samo. Uzywam na stałe zwcad architecture 2017 pozdrawiam Quote
dmatusz3 Posted March 4, 2020 Report Posted March 4, 2020 Dzień dobry, niestety nie naprawiono tego jeszcze. Quote
Recommended Posts