Jarek Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 vernum = "2018.03.16(29562)_x64" Dzień dobry. Problem z zapisem pliku. Po komendzie zapisz w katalogu, w którym znajduje się dany plik tworzą się za każdym razem pliki pod nazwą: zws-jakiś numer.tmp, który jest aktualnym zapisem pliku. Właściwy plik pozostaje bez zapisu. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Proszę upewnić się, że plik nie jest zabezpieczony przed zapisem, lub otwarty w innej zakładce. Czy zapis pod inną nazwą działa? Cytuj
Jarek Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2019 Ta sytuacja miała miejsce gdy równolegle pracowałem na omawianym pliku oraz na innym pliku z dołączonym xrefem pierwszego pliku. Może tak się dzieje gdy równolegle jest otwarty plik z xrefem tego pliku? Kiedyś miałem podobne zdarzenie ale nie pamiętam czy równolegle był używany plik z xrefem. Można to sprawdzić? Cytuj
pawmal Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Może faktycznie plik był zablokowany przez równoległą pracę. Z tego co sprawdziłem, to nie udało mi się tego powtórzyć na najnowszej wersji ZWCAD 2019. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi