Jarek Posted March 29, 2019 Report Posted March 29, 2019 vernum = "2018.03.16(29562)_x64" Dzień dobry. Problem z zapisem pliku. Po komendzie zapisz w katalogu, w którym znajduje się dany plik tworzą się za każdym razem pliki pod nazwą: zws-jakiś numer.tmp, który jest aktualnym zapisem pliku. Właściwy plik pozostaje bez zapisu. Quote
dmatusz3 Posted March 30, 2019 Report Posted March 30, 2019 Proszę upewnić się, że plik nie jest zabezpieczony przed zapisem, lub otwarty w innej zakładce. Czy zapis pod inną nazwą działa? Quote
Jarek Posted March 31, 2019 Author Report Posted March 31, 2019 Ta sytuacja miała miejsce gdy równolegle pracowałem na omawianym pliku oraz na innym pliku z dołączonym xrefem pierwszego pliku. Może tak się dzieje gdy równolegle jest otwarty plik z xrefem tego pliku? Kiedyś miałem podobne zdarzenie ale nie pamiętam czy równolegle był używany plik z xrefem. Można to sprawdzić? Quote
pawmal Posted April 1, 2019 Report Posted April 1, 2019 Może faktycznie plik był zablokowany przez równoległą pracę. Z tego co sprawdziłem, to nie udało mi się tego powtórzyć na najnowszej wersji ZWCAD 2019. Quote
Recommended Posts