Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co kolejna wersja Service Pack 2019 to obcinane są możliwości programu!
Najpierw usunięto edycję bloków dynamicznych, a teraz....

usunięto edycję bloków "w osobnym rysunku" całkowicie?

Nie ładnie 😞 teraz to tylko w v. Pro?

=2P=

Opublikowano

Wysłałem Panu w prywatnej wiadomości link do wczesnej wersji SP2.

Przypadkowo został tam wyłączony edytor bloków w wersji Standard- polecenie _bedit. 

Jest to pomyłka, w oficjalnej wersji SP2 edytor bloków będzie dostępny w obu wersjach (STD i PRO) jednakowo.

Opublikowano

Ufffff .... super.

Przy okazji. Fajnie by było, żeby wersje Beta można było instalować "Obok" tych normalnych. Bo tak, żeby testować muszę odinstalować swoją wersję na której pracuję... i zawsze jestem trochę w stresie, że mogę w ten sposób zrobić sobie kuku jeśli chodzi o codzienna pracę :)

Opublikowano

Witam,

zgadzam się z użytkownikiem @2P. Gdyby była możliwa instalacja bety obok wersji 'normalnej' ułatwiłoby to testowanie programu.

Może warto byłoby rozważyć takie rozwiązanie na przyszłość. :)

Opublikowano

Witam

Zakupiłam aktualizacje do wersji 2019. Zainstalowałam SP1 potem SP2. Nie obyło się bez błędów w obu . Ok pomyślałam wyjdzie jakaś aktualizacja. I taką dostałam  Otrzymałam link do wersji Beta. Odinstalowałam poprzednią za sugestią pana który przesłał link  i … po raz kolejny zonk. W tej nie działa zwykły edytor bloków. 

Przepraszam ale to przestaje być powoli śmieszne. 

Pracuję na tym programie od wersji 2007 i mam wrażenie że firma coraz mniej poważnie podchodzi do klienta. Jak można sprzedawać kolejną wersję w której nie działa funkcja która w kilku poprzednich wersjach działała poprawne..

Reasumując co mam teraz zrobić? którą wersję zainstalować żeby wreszcie pracować na tym programie . Nie mam czasu na testowanie !! ja na nim pracuję.. Proszę o możliwie szybką odpowiedz.

Opublikowano

A i przy zwykłym otwieraniu rysunku zapisanym wcześniej w wersji np. 2007  program plik otwiera a jednocześnie łaskawie mnie informuje że ta funkcja nie działa i mam sobie kupić wersję profesionalną??!!! o co chodzi?

Opublikowano

Przepraszam za kłopoty, otrzymała Pani link do wersji beta z prośbą o sprawdzenie, czy występują problemu z kopiowaniem, którego nie udało nam się powtórzyć.

Proszę pamiętać, że jest to wersja beta, w której mogą wystąpić pewne problemy i tak jest z np. z edytorem bloków, który został przypadkowo wyłączony w wersji standard.

Aby edytować blok, proszę przełączyć zmienną BLOCKEDITMODE na wartość 0. 

Ponieważ rozmawiamy o wersji, która nie jest ogólnie dostępna proszę o kontakt z pomocą techniczną w sprawie komunikatu przy otwieraniu pliku.

Wysłaliśmy także Pani kod czasowy do wersji PRO. Aktywacja rozwiąże powyższe problemy.

Jeśli ktoś ma problem z edytorem, proszę o informację, wyślemy również kod czasowy do wersji PRO.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.