komputer04 Posted January 9, 2019 Report Share Posted January 9, 2019 (edited) vernum = "2017.06.07(18304)_x64" (tylko do odczytu) Czy w wersji ZWCAD 2017 jest możliwe dostosowanie interfejsu do własnych potrzeb? Wiem, że w interfejsie klasycznym jest to niemożliwe. Wystarczy odpowiedź: tak, nie. Resztę doszukam sam. Edited January 9, 2019 by komputer04 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted January 9, 2019 Report Share Posted January 9, 2019 Dzień dobry, Można przez polecenie CUI. Nie jest tak rozbudowane jak w późniejszych wersjach, ale pewne rzeczy można zrobić, np.: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parikon Posted January 9, 2019 Report Share Posted January 9, 2019 Zapewne tak. Proponuję jednak robić to poprzez częściowe pliki ustawień. Nie wiem jak wygenerować taki częściowy plik ustawień. Być może ktoś na tym forum pomoże. Ale jak już mamy taki częściowy plik ustawień, to możemy zrobić toolbary, wstążki i menu, niezależne od głównego cuix-a. Niestety nie mam aktualnie wersji 2017.ale powinno być podobnie jak na filmiku poniżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parikon Posted January 9, 2019 Report Share Posted January 9, 2019 Tutaj można pobrać pusty "częściowy plik ustawień" (ang. partial cuix) i wypełnić w oknie "Dostosuj interfejs użytkownika". Wcześniej zalecam zmienić nazwę. kruszynski 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts