kruk Posted January 8, 2019 Report Share Posted January 8, 2019 vernum = "2018.10.23(38586)_x64" W sytuacji kiedy chcę np. przesunąć za uchwyt blok wzdłuż jakiegoś obiektu o zadaną z klawiatury odległość i wyświetli mi się jakikolwiek znacznik lokalizacji, program przesuwa blok w miejsce znacznika zamiast o zadaną odległość. To samo się dzieje z linią/polilinią jeżeli chcę skrócić lub wydłużyć o zadaną odległość przesuwając uchwyt. Czy jest na to jakaś zmienna? We wcześniejszych wersjach Zwcada priorytet miała wartość przesunięcia wpisana z klawiatury. Może to prowadzić do poważnych błędów projektowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted January 8, 2019 Report Share Posted January 8, 2019 Czy chodzi o takie kopiowanie bloku, czy coś innego. Proszę podesłać jakiś zrzut ekranu, lub jeśli to występuje w konkretnym pliku, ten plik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1977 Posted January 8, 2019 Report Share Posted January 8, 2019 Proszę zaznaczyć blok, złapać go za uchwyt i spróbować przesunąć. Rzeczywiście przyciąga do punktów charakterystycznych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted January 8, 2019 Report Share Posted January 8, 2019 Teraz widzę w czym jest problem. Prześlemy to zaraz do ZWSOFTu. Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts