alf Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 jak w temacie, poszukuję sensownego lispa do sensownej edyzji nazw warstw, wg filtra. Poszykuję go już od dłuższego czasu ale nic sensownego nie znalazłam do tej pory. Chodz mi głównie o "globalne" dokładanie do wybranej grupy istn. nazw warstw np. przedrostków i przyrostków oraz zmiana, kasowanie części członu nazwy. Przykładowo, robiąc rewizję projektu, zmieniam iwt warstwy sprzed rewizji dokładając do nazwy nr rev oraz datę lub zmianiając nr rev i datę na inną. Ręczna robota dla 100warstw jest żmudna. a jak rewizji jest kilkanaście to idzie się .. wiadomo.. ciąć ;-). Może ktoś zna takie szybkie rozwiązanie (nawet np poprzez edyzję nazw w pliku excela) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Dzień dobry, Wydaje się, że lisp (załączony) ze strony lee-mac.com odpowiada na Pani potrzeby: http://lee-mac.com/pslay.html Polecenie PSLAY - doda zdefiniowany prefix i/lub sufix: Polecenie RPSLAY - usunie zdefiniowany prefix i/lub sufix: Plik lisp: PrefixSuffixLayerV1-1.lsp pawmal i alf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Pasuje, dziekuję Panu i oczywiście Lee-Mac-owi! 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Przy okazji - działają w nim również symbole wieloznaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 w jaki sposób? brakuje mi wymiany/kasowania fragmentu ciągu tekstowego na inny (np nie prefix/suffix tylko środek), ale nie wiem jak to uruchomić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Jeśli chodzi o środek, to sądzę, że przy hurtowej zmianie wystarczy to zrobić w 2-3 krokach. Dla pojedynczych, niecharakterystycznych nazw, pewnie prostsza będzie tradycyjna metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) chodziło mi o to że lisp nie przyjmuje znaków maskowania, np * Specify layer prefix to remove <none>: *wars* Layer name cannot contain the characters \<>/?":;*|,=` Edytowane 7 Grudnia 2018 przez alf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Nie testowałem wszystkiego, ale # i @ dla cyfr i liter działają w różnych konfiguracjach dla prefixu i sufixu. A dla Pani przykładu - proszę spróbować, jako prefix np @@@wars (dla 3 liter przed...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 ok. juz teraz rozumiem, na czym zabawa polega☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi