alf Posted December 6, 2018 Report Share Posted December 6, 2018 jak w temacie, poszukuję sensownego lispa do sensownej edyzji nazw warstw, wg filtra. Poszykuję go już od dłuższego czasu ale nic sensownego nie znalazłam do tej pory. Chodz mi głównie o "globalne" dokładanie do wybranej grupy istn. nazw warstw np. przedrostków i przyrostków oraz zmiana, kasowanie części członu nazwy. Przykładowo, robiąc rewizję projektu, zmieniam iwt warstwy sprzed rewizji dokładając do nazwy nr rev oraz datę lub zmianiając nr rev i datę na inną. Ręczna robota dla 100warstw jest żmudna. a jak rewizji jest kilkanaście to idzie się .. wiadomo.. ciąć ;-). Może ktoś zna takie szybkie rozwiązanie (nawet np poprzez edyzję nazw w pliku excela) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted December 7, 2018 Report Share Posted December 7, 2018 Dzień dobry, Wydaje się, że lisp (załączony) ze strony lee-mac.com odpowiada na Pani potrzeby: http://lee-mac.com/pslay.html Polecenie PSLAY - doda zdefiniowany prefix i/lub sufix: Polecenie RPSLAY - usunie zdefiniowany prefix i/lub sufix: Plik lisp: PrefixSuffixLayerV1-1.lsp alf and pawmal 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted December 7, 2018 Author Report Share Posted December 7, 2018 Pasuje, dziekuję Panu i oczywiście Lee-Mac-owi! 😀 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted December 7, 2018 Report Share Posted December 7, 2018 Przy okazji - działają w nim również symbole wieloznaczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted December 7, 2018 Author Report Share Posted December 7, 2018 w jaki sposób? brakuje mi wymiany/kasowania fragmentu ciągu tekstowego na inny (np nie prefix/suffix tylko środek), ale nie wiem jak to uruchomić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted December 7, 2018 Report Share Posted December 7, 2018 Jeśli chodzi o środek, to sądzę, że przy hurtowej zmianie wystarczy to zrobić w 2-3 krokach. Dla pojedynczych, niecharakterystycznych nazw, pewnie prostsza będzie tradycyjna metoda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted December 7, 2018 Author Report Share Posted December 7, 2018 (edited) chodziło mi o to że lisp nie przyjmuje znaków maskowania, np * Specify layer prefix to remove <none>: *wars* Layer name cannot contain the characters \<>/?":;*|,=` Edited December 7, 2018 by alf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Klaczek Posted December 7, 2018 Report Share Posted December 7, 2018 Nie testowałem wszystkiego, ale # i @ dla cyfr i liter działają w różnych konfiguracjach dla prefixu i sufixu. A dla Pani przykładu - proszę spróbować, jako prefix np @@@wars (dla 3 liter przed...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted December 7, 2018 Author Report Share Posted December 7, 2018 ok. juz teraz rozumiem, na czym zabawa polega☺️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts