Przywracanie domyślnych kolorów warstw w odnośnikach

Recommended Posts

Serwus!

Czy jest jakiś szybki i prosty sposób na przywrócenie domyślnych kolorów w podpiętym odnośniku?

Przykładowo podpiąłem sobie jakiś odnośnik i musiałem go wydrukować na szaro. Jak najłatwiej będzie mi powrócić do pierwotnej kolorystyki?

I przy okazji zapytam, czy jest szansa na drukowanie konkretnego odnośnika na szaro bez zmiany jest kolorów w warstwie? Są jakieś filtry albo style wydruku odnoszące się tylko do konkretnego odnośnika?

Tutaj też można by przeładować lub użyć zmiennej visretain.

A co do drugiego pytania, na szybko przychodzą mi sposoby:

- edycja odnośnika _refedit - zmiana koloru na szary -> wydruk -> ponownie edycja, zmiana koloru "jak warstwa"

- konwersja stylu wydruku na stb i ustawienie dla każdej warstwy odnośnika np. stylu monochrome

Dzień dobry,

Rysunek, który został zapisany z wartością visretain = 0 weźmie stany warstw ze źródłowego xrefa (oryginału),

a rysunek, który został zapisany z wartością VISRETAIN = 1 otworzy się z warstwami jak przy zapisie (edytowanymi).

v0.png.7432a4911b5f4fdcd3f98cca5995e323.png  v1.png.cd65efbc3f6cfc7167eb2b4fedff9cf3.png

(na przykładzie oryginalny xref to okręgi: czerwony i zielony)

Zmiana wartości - zapisanie - ponowne otwarcie - odwraca efekt