multilinia

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie dlaczego  multilinia nie jest prowadzona po osi mimo ze  jest wpisany jednakowy offset. Rysuje się od jednej z krawędzi. Dodatkowo nie trzyma jednostek. Rysuję w cm a multilinie muszę podawać w decymetrach? rysując multilinię gr 8 cm muszę w offsecie wpisać 0.4. Jakaś ogromna niekonsekwencja.

Witam ponownie 

jednak coś jest nie tak z multilinią. Po pierwsze narysowane pół projektu multilinią zniknęło ( konkretnie cała narysowana więźba dachowa. 2) po wywołaniu w tym pliku polecenia multiline style wyskakuje okno parametr jest niepoprawny. 3) Wcześniej kiedy to działało ( połowicznie) nie mogłam stworzyć nowego stylu. Po wywołaniu polecenia i wpisaniu nazwy brak podświetlenia kontynuacji ustawień.

vernum = "2017.12.05(24685)_x64" 

blad.jpg

właśnie odkryłam, że  przy stylach multilini wpisałam nową nazwę bez podkreślnika - ustawienia (continue) nieaktywne

przy dodaniu podkreślnika za nazwą - ustawienia się uaktywniły. Wcześniej jak widać wpisałam nazwę bez podkreślnika i ustawienia bazowe standard można było zmienić bez problemu. 

001A.jpg

002A.jpg

Dnia 6.05.2018 o 01:42, czarnula_100 napisał:

właśnie odkryłam, że  przy stylach multilini wpisałam nową nazwę bez podkreślnika - ustawienia (continue) nieaktywne

przy dodaniu podkreślnika za nazwą - ustawienia się uaktywniły. Wcześniej jak widać wpisałam nazwę bez podkreślnika i ustawienia bazowe standard można było zmienić bez problemu. 

Witam
Nie można utworzyć stylu o takiej samej nazwie, który już jest zdefiniowany. Wielkość liter nie ma znaczenia; krokiew i KROKIEW to ten sam styl, dlatego przycisk Continue był nieaktywny.