czarnula_100 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Witam Mam pytanie dlaczego multilinia nie jest prowadzona po osi mimo ze jest wpisany jednakowy offset. Rysuje się od jednej z krawędzi. Dodatkowo nie trzyma jednostek. Rysuję w cm a multilinie muszę podawać w decymetrach? rysując multilinię gr 8 cm muszę w offsecie wpisać 0.4. Jakaś ogromna niekonsekwencja. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Wyrównanie (domyślnie góra) oraz skalę multilinii (domyślnie jest ustawiona na 20) ustalamy podczas rysowania. Cytuj
czarnula_100 Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 To inaczej niż w autocadzie tam jest ustawione domyślnie na zero. Dziekuję za podpowiedz. Cytuj
czarnula_100 Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 Witam ponownie jednak coś jest nie tak z multilinią. Po pierwsze narysowane pół projektu multilinią zniknęło ( konkretnie cała narysowana więźba dachowa. 2) po wywołaniu w tym pliku polecenia multiline style wyskakuje okno parametr jest niepoprawny. 3) Wcześniej kiedy to działało ( połowicznie) nie mogłam stworzyć nowego stylu. Po wywołaniu polecenia i wpisaniu nazwy brak podświetlenia kontynuacji ustawień. vernum = "2017.12.05(24685)_x64" Cytuj
czarnula_100 Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 Dodatkowa informacja multilinia nie ładuje się wtedy kiedy plik jest xrefowany . Jest w stylach ale nie wyświętla się. Sprawdzałam wszystkie warstwy są aktywne Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 Proszę w miarę możliwości podesłać plik na priv - sprawdzimy go. Z tego co sprawdzam, to multilinie podczytują się bez problemu w xrefach. Cytuj
czarnula_100 Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 przesyłam screeny. xref z multilinią (001) załadowany xref w pliku już bez multilini (002) i powrót czyli otwarcie z poziomu pliku funkcją otwórz xref (003) już bez multilini. Wszystko znika. pliki cadowskie przesłałam na priv Cytuj
czarnula_100 Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2018 właśnie odkryłam, że przy stylach multilini wpisałam nową nazwę bez podkreślnika - ustawienia (continue) nieaktywne przy dodaniu podkreślnika za nazwą - ustawienia się uaktywniły. Wcześniej jak widać wpisałam nazwę bez podkreślnika i ustawienia bazowe standard można było zmienić bez problemu. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2018 Wysłałem Pani na maila pliki. Proszę zobaczyć czy multilinie wyświetlają się prawidłowo. Cytuj
pawmal Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 Dnia 6.05.2018 o 01:42, czarnula_100 napisał: właśnie odkryłam, że przy stylach multilini wpisałam nową nazwę bez podkreślnika - ustawienia (continue) nieaktywne przy dodaniu podkreślnika za nazwą - ustawienia się uaktywniły. Wcześniej jak widać wpisałam nazwę bez podkreślnika i ustawienia bazowe standard można było zmienić bez problemu. Witam Nie można utworzyć stylu o takiej samej nazwie, który już jest zdefiniowany. Wielkość liter nie ma znaczenia; krokiew i KROKIEW to ten sam styl, dlatego przycisk Continue był nieaktywny. Cytuj
czarnula_100 Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 Witam Gdyby chodziło tylko o te same nazwy napisane dużą i małą literą nie byłoby problemu. Ja próbowałam nadać zupełnie nową nazwę i okno było nieaktywne. Tutaj przysłałam tylko przykład, że z podkreślnikiem funkcja zadziałała. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi