Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie dlaczego  multilinia nie jest prowadzona po osi mimo ze  jest wpisany jednakowy offset. Rysuje się od jednej z krawędzi. Dodatkowo nie trzyma jednostek. Rysuję w cm a multilinie muszę podawać w decymetrach? rysując multilinię gr 8 cm muszę w offsecie wpisać 0.4. Jakaś ogromna niekonsekwencja.

Opublikowano

Witam ponownie 

jednak coś jest nie tak z multilinią. Po pierwsze narysowane pół projektu multilinią zniknęło ( konkretnie cała narysowana więźba dachowa. 2) po wywołaniu w tym pliku polecenia multiline style wyskakuje okno parametr jest niepoprawny. 3) Wcześniej kiedy to działało ( połowicznie) nie mogłam stworzyć nowego stylu. Po wywołaniu polecenia i wpisaniu nazwy brak podświetlenia kontynuacji ustawień.

vernum = "2017.12.05(24685)_x64" 

blad.jpg

Opublikowano

przesyłam screeny.

xref z multilinią (001)

załadowany xref w pliku już bez multilini (002)

i powrót czyli otwarcie z poziomu pliku funkcją otwórz xref (003)  już bez multilini.

Wszystko znika.

pliki cadowskie przesłałam na priv

001.thumb.jpg.4e106b3b540034592c8c6f5a9384f7a5.jpg

002.jpg

003.jpg

Opublikowano

właśnie odkryłam, że  przy stylach multilini wpisałam nową nazwę bez podkreślnika - ustawienia (continue) nieaktywne

przy dodaniu podkreślnika za nazwą - ustawienia się uaktywniły. Wcześniej jak widać wpisałam nazwę bez podkreślnika i ustawienia bazowe standard można było zmienić bez problemu. 

001A.jpg

002A.jpg

Opublikowano
Dnia 6.05.2018 o 01:42, czarnula_100 napisał:

właśnie odkryłam, że  przy stylach multilini wpisałam nową nazwę bez podkreślnika - ustawienia (continue) nieaktywne

przy dodaniu podkreślnika za nazwą - ustawienia się uaktywniły. Wcześniej jak widać wpisałam nazwę bez podkreślnika i ustawienia bazowe standard można było zmienić bez problemu. 

Witam
Nie można utworzyć stylu o takiej samej nazwie, który już jest zdefiniowany. Wielkość liter nie ma znaczenia; krokiew i KROKIEW to ten sam styl, dlatego przycisk Continue był nieaktywny.

Opublikowano

Witam

Gdyby chodziło tylko o te same nazwy napisane dużą i małą literą nie byłoby problemu. Ja próbowałam nadać zupełnie nową nazwę i okno było nieaktywne.

Tutaj przysłałam tylko przykład, że z podkreślnikiem funkcja zadziałała.