Bartek1977 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Po aktualizacji do SP2 nie zmienia się rodzaj linii pomocniczych przy wymiarowaniu (zaznaczam wymiar i zmieniam rodzaj linii z paska lub z okna właściwości). Ustawienia jak na screenie. Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Dzień dobry, Rzeczywiście - przetestuję i zgłoszę. (Rodzaje linii są zdefiniowane w stylu wymiarowania. Może najprościej byłoby to tam zmienić, albo stworzyć nowy styl?) Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Dzięki za info, faktycznie tak jest. Można ustawić też linie w stylu wymiarowania Cytuj
Bartek1977 Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 52 minuty temu, Adam Klaczek napisał: Dzień dobry, Rzeczywiście - przetestuję i zgłoszę. (Rodzaje linii są zdefiniowane w stylu wymiarowania. Może najprościej byłoby to tam zmienić, albo stworzyć nowy styl?) Wiem, że można zmieniać styl wymiarowania jak się chce, ale chodzi mi o zmianę rodzaju linii jednocześnie w wymiarach, liniach i poliliniach, które zaznaczę, a teraz mi to trochę SP2 utrudnił. Cytuj
Adam Klaczek Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Tak hurtowo, to chyba najprościej będzie z ustawieniami "Jak Warstwa" Cytuj
Bartek1977 Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 A jak chcę mieć inne niż warstwa? ;-) Cytuj
Bartek1977 Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Jeżeli wszystko by było na jednej warstwie, to jak najbardziej, ale jeśli jest wiele i nie chcąc ich zmieniać, to raczej tak się nie uda :-/ Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Na marginesie mówiąc, rysunek utworzony w SP2 beta, otwarty we wcześniejszej wersji i po odświeżeniu wymiarów wyświetla się normalnie. Proszę spróbować - przykładowy rysunek rysunek-z-wymiarami_2.dwg Dzięki za info. Prześlemy informacje do ZWSOFT. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi