Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"2017.12.05(24685)_x64"

Testuję 2018, dalej mam problem z Etransmitem. Wersja 2017 gubiła ścieżki kompletnie. Niby to poprawiono w 2018. Wprawdzie podłącza xrefy do pliku  ( zip) ALE... w autocadzie działa to tak, że rozpakowany plik gdziekolwiek na dysk, otwarcie pliku podstawowego powoduje załadowanie xrefów.  tutaj  zwcadzie muszę łasować je z aplikacji xref manager każdy z osobna podając ścieżkę. Dla moich współpracowników  na pliku to  "horror". Reasumując plik spakowany w autocadzie po rozpakowaniu ma zachowaną ścieżkę do Xrefow , w ZWcadzie po rozpakowaniu wszystkie pliki są pod jednym katalogiem (folderem) i xrefy gubią ścieżkę do załadowania. Czy można to poprawić ?? w Classiku to działało bez problemu. Jak zaktualizowałam do 2018 to nawet w classiku już nie działa...

Opublikowano

jak przeanalizowałam to jest już kompletnie pomieszane. Plik zip z E transmita rozpakowałam na pulpit. Są tam pliki xtefów które powinny być załadowane a program łapie ścieżkę z pliku  z którego był tworzony a nie z pliku zip. Już nic nie rozumiem...

Opublikowano
41 minut temu, czarnula_100 napisał:

jak przeanalizowałam to jest już kompletnie pomieszane. Plik zip z E transmita rozpakowałam na pulpit. Są tam pliki xtefów które powinny być załadowane a program łapie ścieżkę z pliku  z którego był tworzony a nie z pliku zip. Już nic nie rozumiem...

Pani wykonuje test na tym samym komputerze co był robiony eTransmit i sądzę, że w pierwszej kolejności będą wstawione pliki z zapisaną ścieżką. Natomiast jeśli by ich nie było, to program powinien załadować je z folderu w którym jest rysunek główny.

Opublikowano

Według mnie powinna być zastosowana zorganizowana struktura folderu jak niżej dla tego przypadku. Natomiast trzeba pamiętać, że praktycznie na każdym komputerze ścieżki będą inne i jeśli xref'y wstawione są ze ścieżkami bezwzględnymi, to i tak to nie zadziała. W mojej ocenie lepszym rozwiązaniem jest jednak spakowanie plików do jednego folderu.

2018-01-29 15_27_43.png