bobik_123 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witam Czy jacyś mądrzy ludzie wiedzą jak lub potrafią stworzyć obejście (skrót)?? Obecna procedura: 1. Wybieram arkusz LPM (jest aktywny) 2. PPM - Ustawienia strony dla obecnego arkusza 3. Modyfikuj... 4. Mam okno ustawień drukarki POŻĄDANA PROCEDURA: 1. Wybieram arkusz LPM (jest aktywny) 2. SKRÓT z klawiatury 3. Mam okno ustawień drukarki (z pominięciem okna ustawień drukarki, bo na grzyba mi to) Nie ukrywam, że znacznie przyśpieszyłoby to pracę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Odpowiedź (dotyczy wersji EN): 1. Wybieram arkusz LPM (jest aktywny) 2.PPM - Plot... 3. Ustawiam to co trzeba (również z podglądem efektu) 4.Apply to Layout 5.Cancel - zamknięcie z okna bez plotowania Edytowane 20 Grudnia 2017 przez perlon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Dziękuję za odpowiedź Zapomniałem o tym sposobie, bo go po prostu nie stosuję. Ma jedną wadę - często daję "OK" (drukuj) zamiast "DODAJ DO ARKUSZA" a potem latam jak głupi przez pół biura do plotera Tak jest rzeczywiście szybciej, ale może jest jeszcze cuś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Też stosuje podobna procedurę....a potem drukowanie "hurtowe" do PDF poleceniem PUBLISH ...czasami 20-50rysunków (Layoutów z ramkami i tabelkami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Dzień dobry, Jeżeli arkusze zostały już stworzone i dostosowane w innych rysunkach, można zaoszczędzić klikania, przeciągając je do rysunku docelowego (ze źródłowego) w Centrum Projektanta (ADCENTER - skrót AA). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 ooo... doszliśmy do podobnej kwestii, ale też takiej na której mi bardzo zależy :D miodzio. Ustawione arkusze różnych rozmiarów i na różnych ploterach do szybkiego dodawania. Do tego tabelka i git. Nie bawimy się w firmie z CP, bo nie było kiedy zebrać wszystkiego w jedno miejsce. Trzeba to w końcu ruszyć. Skrótu dalej można szukać jak ktoś ma ambicje i jak się da. Na pewno też się przyda. Dziękuję bardzo za pomoc a zwłaszcza za szybkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 I wrzucić to wszystko w jeden szablon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 W szablonie DWT już mamy część rzeczy, do tego właśnie ustawienia arkuszy i jeszcze do tego część rzeczy z dwt do Palety narzędzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Można także zaimportować ustawiony gotowy arkusz wraz z ustawioną drukarką i np. tabelką z innego rysunku klikając prawym przyciskiem myszy na zakładce arkusza wybierając Z szablonu i zamiast dwt można wybrać dwg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi