Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

vernum = "2017.12.05(24685)_x64

Nie można utworzyć nowego profilu, po naciśnięciu „Ustaw aktualne” powraca do ustawień po instalacji. Eksport profilu po zmianie ustawień też nie działa, po Imporcie powraca do ustawień po instalacji.

Opublikowano

Nie wiem czy o to samo chodzi, ale również miałem problemy z zapisywaniem/wczytywanie własnego profilu w ZWCADZIE 2017 i 2018. Zapisywałem własny profil, następnie po reinstalacji wczytywałem i niestety tylko niektóre funkcje pamiętał (zapisywał w profilu?)... Część ustawień jakby pomijał w zapisie do profilu. Później porzuciłem zapisywanie profilu, bo wg mnie nie spełniało to swojej roli, skoro i tak musiałem ustawiać program na nowo...

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Problem przekazaliśmy do ZWSOFTu, czekamy na rozwiązanie.

Dnia 12.12.2017 o 23:31, juras110 napisał:

Problem dotyczy w szczególności układu pasków narzędzi w interfejsie klasycznym.

Pomiędzy układami pasków ikon możemy się przełączać za pomocą lispa jaki przygotowaliśmy w taki sposób jak na filmie poniżej.

Są zdefiniowane 3 profile - p1, p2 i p3. Wsytarczy wpisać nazwę, aby uruchomić dany wygląd ikon.

zmiana_menu.gif

Jeśli to częściowo okazałoby się pomocne, to przygotujemy pełny opis.

Opublikowano

Układ ikon jest przechowywany w pliku z rozszerzeniem .CUIX

Domyślnie istnieją 2 pliki z ustawieniami:

• ZWCADSTD.CUIX dla wersja ZWCAD Standard,
  • ZWCAD.CUIX dla wersji ZWCAD Pro.

Pliki te znajdują się w katalogu profilu windows użytkownika %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2018\pl-PL\Support

Sposób postępowania:

1. Wchodzimy do katalogu %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2018\pl-PL\Support i wykonujemy kopię odpowiedniego pliku CUIX np. ZWCAD.CUIX na ZWCAD_moje_ikony.CUIX
  2. Tworzymy prosty LISP:

;;;
    ;;;www.zwcad.pl | Zmiana układu ikon
    ;;;

(defun C:p1 (  / ) 
        (command "_cuiunload" "ZWCAD")
        (command "_cuiload" "C:\\Users\\dmatusz\\AppData\\Roaming\\ZWSOFT\ZWCAD\\2018\\pl-PL\\Support\\ZWCAD.CUIX"  )
    )

(defun c:p2 (  / ) 
        (command "_cuiunload" "ZWCAD")
        (command "_cuiload" "C:\\Users\\dmatusz\\AppData\\Roaming\\ZWSOFT\ZWCAD\\2018\\pl-PL\\Support\\ZWCAD_moje_ikony.CUIX"  )
    )

UWAGI:
    1. Wpis jaki znajduje się po C: oznacza polecenie jakie będzie dostępne w zwcad - można tam wpisać swoje np. imiona.
    2. Proszę wpisać swoją ścieżkę w miejsce "C:\\Users\\dmatusz\\AppData\\Roaming" 
    3. Proszę pamiętać, że w ścieżce powinny być podwójne ukośniki - "C:\\Users\\..."
    4. Jeśli chcemy posiadać większą ilość profili - wykonujemy więcej kopi pliku .cuix.
  3. Po załadowaniu lispa będą dostępne polecenie przełączające układ ikon - czyli ładujące poszczególne pliki .CUIX.

Plik LISP do edycji (zawierający powyższy tekst) - wlasny_uklad_ikon.lsp