juras110 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2017 vernum = "2017.12.05(24685)_x64 Nie można utworzyć nowego profilu, po naciśnięciu „Ustaw aktualne” powraca do ustawień po instalacji. Eksport profilu po zmianie ustawień też nie działa, po Imporcie powraca do ustawień po instalacji. Cytuj
Chris Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2017 Nie wiem czy o to samo chodzi, ale również miałem problemy z zapisywaniem/wczytywanie własnego profilu w ZWCADZIE 2017 i 2018. Zapisywałem własny profil, następnie po reinstalacji wczytywałem i niestety tylko niektóre funkcje pamiętał (zapisywał w profilu?)... Część ustawień jakby pomijał w zapisie do profilu. Później porzuciłem zapisywanie profilu, bo wg mnie nie spełniało to swojej roli, skoro i tak musiałem ustawiać program na nowo... Cytuj
juras110 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2017 Problem dotyczy w szczególności układu pasków narzędzi w interfejsie klasycznym. Cytuj
pawmal Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2017 Przekazaliśmy informację do producenta w tej sprawie. Cytuj
juras110 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 vernum = "2018.02.11(28325)_x64" Problem z zapamiętaniem profilu nie został poprawiony. Cytuj
boka Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2018 nadal nie można zapisać profilu w ZWCAD2018 SP2. kiedy można liczyć na poprawkę programu? Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Problem przekazaliśmy do ZWSOFTu, czekamy na rozwiązanie. Dnia 12.12.2017 o 23:31, juras110 napisał: Problem dotyczy w szczególności układu pasków narzędzi w interfejsie klasycznym. Pomiędzy układami pasków ikon możemy się przełączać za pomocą lispa jaki przygotowaliśmy w taki sposób jak na filmie poniżej. Są zdefiniowane 3 profile - p1, p2 i p3. Wsytarczy wpisać nazwę, aby uruchomić dany wygląd ikon. Jeśli to częściowo okazałoby się pomocne, to przygotujemy pełny opis. Cytuj
boka Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 CHĘTNIE SKORZYSTAM, PROSZĘ O TEN OPIS Cytuj
Michael Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ja też poproszę, bo też chciałbym umieć zapisać nowy układ ikon Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Układ ikon jest przechowywany w pliku z rozszerzeniem .CUIX Domyślnie istnieją 2 pliki z ustawieniami: ZWCADSTD.CUIX dla wersja ZWCAD Standard, ZWCAD.CUIX dla wersji ZWCAD Pro. Pliki te znajdują się w katalogu profilu windows użytkownika %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2018\pl-PL\Support Sposób postępowania: Wchodzimy do katalogu %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2018\pl-PL\Support i wykonujemy kopię odpowiedniego pliku CUIX np. ZWCAD.CUIX na ZWCAD_moje_ikony.CUIX. Tworzymy prosty LISP: Cytuj ;;; ;;;www.zwcad.pl | Zmiana układu ikon ;;; (defun C:p1 ( / ) (command "_cuiunload" "ZWCAD") (command "_cuiload" "C:\\Users\\dmatusz\\AppData\\Roaming\\ZWSOFT\ZWCAD\\2018\\pl-PL\\Support\\ZWCAD.CUIX" ) ) (defun c:p2 ( / ) (command "_cuiunload" "ZWCAD") (command "_cuiload" "C:\\Users\\dmatusz\\AppData\\Roaming\\ZWSOFT\ZWCAD\\2018\\pl-PL\\Support\\ZWCAD_moje_ikony.CUIX" ) ) UWAGI: Wpis jaki znajduje się po C: oznacza polecenie jakie będzie dostępne w zwcad - można tam wpisać swoje np. imiona. Proszę wpisać swoją ścieżkę w miejsce "C:\\Users\\dmatusz\\AppData\\Roaming" Proszę pamiętać, że w ścieżce powinny być podwójne ukośniki - "C:\\Users\\..." Jeśli chcemy posiadać większą ilość profili - wykonujemy więcej kopi pliku .cuix. Po załadowaniu lispa będą dostępne polecenie przełączające układ ikon - czyli ładujące poszczególne pliki .CUIX. Plik LISP do edycji (zawierający powyższy tekst) - wlasny_uklad_ikon.lsp Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi