juras110 Posted December 12, 2017 Report Posted December 12, 2017 vernum = "2017.12.05(24685)_x64 Nie można utworzyć nowego profilu, po naciśnięciu „Ustaw aktualne” powraca do ustawień po instalacji. Eksport profilu po zmianie ustawień też nie działa, po Imporcie powraca do ustawień po instalacji. Quote
Chris Posted December 12, 2017 Report Posted December 12, 2017 Nie wiem czy o to samo chodzi, ale również miałem problemy z zapisywaniem/wczytywanie własnego profilu w ZWCADZIE 2017 i 2018. Zapisywałem własny profil, następnie po reinstalacji wczytywałem i niestety tylko niektóre funkcje pamiętał (zapisywał w profilu?)... Część ustawień jakby pomijał w zapisie do profilu. Później porzuciłem zapisywanie profilu, bo wg mnie nie spełniało to swojej roli, skoro i tak musiałem ustawiać program na nowo... Quote
juras110 Posted December 12, 2017 Author Report Posted December 12, 2017 Problem dotyczy w szczególności układu pasków narzędzi w interfejsie klasycznym. Quote
pawmal Posted December 13, 2017 Report Posted December 13, 2017 Przekazaliśmy informację do producenta w tej sprawie. Quote
juras110 Posted March 25, 2018 Author Report Posted March 25, 2018 vernum = "2018.02.11(28325)_x64" Problem z zapamiętaniem profilu nie został poprawiony. Quote
boka Posted April 14, 2018 Report Posted April 14, 2018 nadal nie można zapisać profilu w ZWCAD2018 SP2. kiedy można liczyć na poprawkę programu? Quote
dmatusz3 Posted April 16, 2018 Report Posted April 16, 2018 Problem przekazaliśmy do ZWSOFTu, czekamy na rozwiązanie. Dnia 12.12.2017 o 23:31, juras110 napisał: Problem dotyczy w szczególności układu pasków narzędzi w interfejsie klasycznym. Pomiędzy układami pasków ikon możemy się przełączać za pomocą lispa jaki przygotowaliśmy w taki sposób jak na filmie poniżej. Są zdefiniowane 3 profile - p1, p2 i p3. Wsytarczy wpisać nazwę, aby uruchomić dany wygląd ikon. Jeśli to częściowo okazałoby się pomocne, to przygotujemy pełny opis. Quote
Michael Posted April 23, 2018 Report Posted April 23, 2018 Ja też poproszę, bo też chciałbym umieć zapisać nowy układ ikon Quote
dmatusz3 Posted April 24, 2018 Report Posted April 24, 2018 Układ ikon jest przechowywany w pliku z rozszerzeniem .CUIX Domyślnie istnieją 2 pliki z ustawieniami: ZWCADSTD.CUIX dla wersja ZWCAD Standard, ZWCAD.CUIX dla wersji ZWCAD Pro. Pliki te znajdują się w katalogu profilu windows użytkownika %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2018\pl-PL\Support Sposób postępowania: Wchodzimy do katalogu %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2018\pl-PL\Support i wykonujemy kopię odpowiedniego pliku CUIX np. ZWCAD.CUIX na ZWCAD_moje_ikony.CUIX. Tworzymy prosty LISP: Cytuj ;;; ;;;www.zwcad.pl | Zmiana układu ikon ;;; (defun C:p1 ( / ) (command "_cuiunload" "ZWCAD") (command "_cuiload" "C:\\Users\\dmatusz\\AppData\\Roaming\\ZWSOFT\ZWCAD\\2018\\pl-PL\\Support\\ZWCAD.CUIX" ) ) (defun c:p2 ( / ) (command "_cuiunload" "ZWCAD") (command "_cuiload" "C:\\Users\\dmatusz\\AppData\\Roaming\\ZWSOFT\ZWCAD\\2018\\pl-PL\\Support\\ZWCAD_moje_ikony.CUIX" ) ) UWAGI: Wpis jaki znajduje się po C: oznacza polecenie jakie będzie dostępne w zwcad - można tam wpisać swoje np. imiona. Proszę wpisać swoją ścieżkę w miejsce "C:\\Users\\dmatusz\\AppData\\Roaming" Proszę pamiętać, że w ścieżce powinny być podwójne ukośniki - "C:\\Users\\..." Jeśli chcemy posiadać większą ilość profili - wykonujemy więcej kopi pliku .cuix. Po załadowaniu lispa będą dostępne polecenie przełączające układ ikon - czyli ładujące poszczególne pliki .CUIX. Plik LISP do edycji (zawierający powyższy tekst) - wlasny_uklad_ikon.lsp Quote
Recommended Posts