Bartek1977 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Jak zmienić kolor mtekstu we wszystkich elementach jednocześnie (jeżeli jest inny niż "jak warstwa")? W oknie "właściwości" brakuje mi możliwości zmiany koloru. Edytowane 11 Grudnia 2017 przez Bartek1977
Adam Klaczek Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Dzień dobry, Jeżeli kolor tekstu został ustalony wewnątrz edytora MTextu, to można go zmienić za pomocą LISPa. Przystosowaliśmy do tego kod z http://forums.augi.com/showthread.php?53180-Change-color-of-existing-MTEXT-Objects Załączony LISP można wczytać przez _appload -> Dodaj plik -> Wczytaj -> Dodaj do listy startowej -> OK Uruchamia - polecenie MTEXTKOLOR. (można też zmienić kolor przez konwersję MTextu, poleceniem MTEXP, lub po prostu rozbijając EXPLODE, a potem zmiana Właściwości, ale te sposoby zmienią MText na Tekst) mtextkolor.lsp
Bartek1977 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Coś mi ten lisp nie działa poprawnie Polecenie: MTEXTKOLOR Polecenie: Polecenie: _.undo Podaj liczbę operacji do cofnięcia lub [Auto/Tryb/Początek/konIec/Zaznacz/Wróć] <1>: _end Polecenie: _.undo Podaj liczbę operacji do cofnięcia lub [Auto/Tryb/Początek/konIec/Zaznacz/Wróć] <1>: _group Polecenie: Wybierz obiekty: Wskaż drugi narożnik: znaleziono 4 Wybierz obiekty: _.undo Podaj liczbę operacji do cofnięcia lub [Auto/Tryb/Początek/konIec/Zaznacz/Wróć] <1>: _end Polecenie:
Adam Klaczek Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Sprawdzam to zarówno na ZWCAD 2017 i ZWCAD 2018 - po wybraniu obiektów i ENTER, zmienia kolor. Jaką Pan ma wersję programu?
Bartek1977 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Działa. Wystarczy po prostu zaznaczyć tekst i zmienić jego kolor, a ja za każdym razem wpisywałem polecenie Dziękuję bardzo za lispa.
dmatusz3 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2017 Problem rozwiązany. Zamykam temat.
Rekomendowane odpowiedzi