Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

podczas pracy w Zwcad 18 zauważyłem pewien problem z oknem właściwości, który niepotrzebnie wydłuża czas pracy.

Przechwytywanie.thumb.PNG.fbfc2e735f2b7a61c347804bad79a005.PNG

W momencie, gdy zaznaczę przykładowo blok dynamiczny, w oknie właściwości jest na tyle dużo zakładek, że tej na samym dole (w tym przypadku "Zmieniony") nie widzę w całości, a do tego suwak po prawej stronie jest nieaktywny i nie mogę przesunąć w dół. Muszę dopiero zwinąć, którąś z zakładek powyżej, żeby zobaczyć wszystkie opcje. Problem dosyć uciążliwy w szczególności jeżeli tę samą czynność powtarza się dziesiątki razy w ciągu dnia. Tym bardziej, że pomiędzy jedną zakładką, a drugą są spore odstępy i wystarczyłoby to wszystko zrobić bardziej zwarte.

Opublikowano (edytowane)

Ja również uważam, że odstępy pomiędzy wierszami/grupami właściwości w oknie są zbyt duże, przez co np. edycja atrybutów bloków dynamicznych w oknie właściwości wymaga użycia suwaka co strasznie spowalnia pracę. 

W części bloków w ogóle nie mogę edytować atrybutów w oknie właściwości( nie wyświetlają się, nie działa ten przycisk do rozwijania/zwijania listy atrybutów). Ta ostatnia uwaga dotyczy tylko interfejsu wstążkowego bo po przełączeniu na klasyczny jest ok.

Edytowane przez kruk