kuballica Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Witam Kilka dni temu zamienilem auto cada na zwcada i wszystko fajnie tylko nie moge dojasc jak ustawic grubosci do wydruku , w kalkach ustawienia nie skutkuja po kolorach w oknie dukowanie tylko widac ronice powyzej 0.40mm . Czy mozliwe jest ustawienie grubosci liniiw oknie warstw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draft Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 tak. W oknie Zarządzanie właściwościami warstw wszytko działa tak jak w autocad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuballica Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 tak juz sie zorietowalem , ale nadal mam problem bo roznic w liniach widac tylko powyzej 0.40mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Nie widać różnic na podglądzie wydruku, czy na wydruku (papierze)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuballica Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 na podglądzie oraz na wydruku wszystkie linie poniżej 0.40mm są takie same cienkie jakby default Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Proszę o przesłanie przykładowego rysunku na maila. Czy ma Pan zaznaczoną opcję "Drukuj ze stylami wydruku" w oknie drukowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuballica Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 tak mam zaznaczona ta opcje zaraz wysle plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Proszę o przesłanie pliku. Nie otrzymaliśmy go jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuballica Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 hmm wyslalem wczoraj nie wiem moze cos zle zrobilem , prosze o info jak wyslac plik jestem na forum pierwszy raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Proszę kliknąć na przycisk poniżej PW lub programem pocztowym na adres pomoc@zwcad.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam, niestety nie otrzymaliśmy żadnych plików. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Witam, mam duży problem z plotowaniem rysunków, które wcześniej ustawiłem na layautach. Mianowicie problem polega na tym, że program ma duży problem z rozpoznawaniem grubości linii. Ustawiłem sobie własny styl w zależności od kolorów a mimo tego drukuje mi różnymi grubościami, mimo że napisy były na tej samej warstwie, kolorze i domyślnej grubości linii. Co najdziwniejsze niektóre pliki są dobrze plotowane a niektóre zepsute i tam własnie nie rozróżnia grubości linii. Jak to mogę naprawić. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Pliki zwcada oraz autocada mogą korzystać ze stylów wydruku CTB lub STB. Być może pomoże przekonwertowanie stylu wydruku na inny poleceniem: CONVERTPSTYLES. Kilku znajomych miało już z tym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Proszę o podanie wersji programu http://forum.projektuje.net/jak-zadawac-pytania-vt234.htm Proszę także o przesłanie do nas pliku, z którym jest problem najlepiej razem ze stylem wydruku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witam, korzystam z programu ZWCAD 2009i Professional, oczywiście styl linii jest ctb grubość jest uzależniona od kolorów. Postaram się jutro przesłać rysunek razem ze stylem wydruku na adres pomoc@zwcad.pl, prosząc również o zachowanie tajności danych przeze mnie wysłanych. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Oczywiście gwarantujemy pełną poufność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Witam, chciałbym podziękować administratorom forum Zwcad za pomoc. Problem tkwił nie w rysunku zrobionym w programie ZWCAD, lecz w ploterze. złe sterowniki powodowały problem zmiany grubości linii. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franciszek K Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Witam. Mam taki sam problem z grubościami linii. W wydruku wszystkie linie poniżej 0,4mm są tej samej grubości. Najprawdopodobniej problem tkwi w komunikacji programu ZWCAD (numer kompilacji: 2011.06.30(16923); 2011.08.30(17053) Beta) z ploterami CANON IPF710 oraz IPF825. Proszę o jakąś radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon Wiertara Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Ja ma zwcada 2010, ploter IPF710 i u mnie nie ma żadnych problemów z grubością linii na wydruku. Może rozwiązaniem będzie wpierw wydruk do pdfa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franciszek K Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Zenonie, to na pewno jest jakieś rozwiązanie, lecz przy ilości rysunków które drukuję jest ono dość uciążliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 A może aktualizacja sterowników drukarki mogłaby pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franciszek K Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Wszystkie aktualizacje są zaistalowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi