Grubosci linii na wydruku

kuballica

Recommended Posts

Witam

Kilka dni temu zamienilem auto cada na zwcada i wszystko fajnie tylko nie moge dojasc jak ustawic grubosci do wydruku , w kalkach ustawienia nie skutkuja po kolorach w oknie dukowanie tylko widac ronice powyzej 0.40mm . Czy mozliwe jest ustawienie grubosci liniiw oknie warstw?

• 1 month later...

Witam,

mam duży problem z plotowaniem rysunków, które wcześniej ustawiłem na layautach. Mianowicie problem polega na tym, że program ma duży problem z rozpoznawaniem grubości linii. Ustawiłem sobie własny styl w zależności od kolorów a mimo tego drukuje mi różnymi grubościami, mimo że napisy były na tej samej warstwie, kolorze i domyślnej grubości linii. Co najdziwniejsze niektóre pliki są dobrze plotowane a niektóre zepsute i tam własnie nie rozróżnia grubości linii. Jak to mogę naprawić. Proszę o pomoc.

Pliki zwcada oraz autocada mogą korzystać ze stylów wydruku CTB lub STB. Być może pomoże przekonwertowanie stylu wydruku na inny poleceniem: CONVERTPSTYLES. Kilku znajomych miało już z tym problem.

Witam,

korzystam z programu ZWCAD 2009i Professional, oczywiście styl linii jest ctb grubość jest uzależniona od kolorów. Postaram się jutro przesłać rysunek razem ze stylem wydruku na adres pomoc@zwcad.pl, prosząc również o zachowanie tajności danych przeze mnie wysłanych. Z góry dziękuję.

• 3 weeks later...

Witam,

chciałbym podziękować administratorom forum Zwcad za pomoc.

Problem tkwił nie w rysunku zrobionym w programie ZWCAD, lecz w ploterze. złe sterowniki powodowały problem zmiany grubości linii.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za wszelką pomoc.

• 1 year later...

Witam.

Mam taki sam problem z grubościami linii. W wydruku wszystkie linie poniżej 0,4mm są tej samej grubości. Najprawdopodobniej problem tkwi w komunikacji programu ZWCAD (numer kompilacji: 2011.06.30(16923); 2011.08.30(17053) Beta) z ploterami CANON IPF710 oraz IPF825. Proszę o jakąś radę.

Guest
This topic is now closed to further replies.