bobik_123 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) 2017.08.22(21234)_x64 Witam Są jakieś problemy z pracą na arkuszach w najnowszej wersji beta. Pracuję na jednym arkuszu, przechodzę na drugi i blokada - nie mogę powiększyć, zmienić widoku (przesunąć), nic... Przy próbie powiększenia rysunku (kółkiem myszy) miga część wypełnienia. Zmiany współrzędnych przy kręceniu kółkiem i przesuwaniu myszą sugerują ,że rysunek jest powiększany/pomniejszany/ przesuwany ale ja tego nie widzę,. Efekty tych działań nie są zapisywane, program zapisuje to co widać na ekranie. Czasami (nie zawsze) pomaga maksymalizacja i minimalizacja rzutni - potem na arkuszu da się pracować. 100% pomaga zapis i restart rysunku. log: Cytuj Polecenie: <przełącz na: ZGŁ 594x1000 plot>*Anuluj* Polecenie: *Anuluj* Polecenie: Wskaż drugi narożnik: *Anuluj* Polecenie: _.PSPACE Już istnieje w przestrzeni papieru Polecenie: '_.zoom Określ narożnik okna i podaj współczynnik skali (nX lub nXP), lub [Wszystko/Centrum/Dynamiczny/Zakres/Lewo/Poprzedni/Skala/Okno/oBiekt] <szybki>: _e Polecenie: '_.MSPACE Polecenie: '_.VPMAX Polecenie: '_.VPMIN Polecenie: *Anuluj* Polecenie: _.PSPACE Nie działa też centrowanie widoku w arkuszu - poprzez dwukrotne kliknięcie środkowym przyciskiem (kółkiem) myszy. - kilka razy po otwarciu rysunku działa, potem już nie - po dwukrotnym kliknięciu pokazuje się w pasku na dole tylko to: co poniżej. Jest to chyba powiązane z ww. blokadą Cytuj Polecenie: '_.zoom Określ narożnik okna i podaj współczynnik skali (nX lub nXP), lub [Wszystko/Centrum/Dynamiczny/Zakres/Lewo/Poprzedni/Skala/Okno/oBiekt] <szybki>: _e EDIT: Próbuję ww. efekt uzyskać na innych plikach z podobną zawartością i... nie mogę :D tam wszystko śmiga jak trzeba. Edytowane 5 Września 2017 przez bobik_123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Potwierdzam. Też to zaobserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Witam, potwierdzam powyższy problem. Zauważyłem go już w wersji 2017. Proszę spróbować wyczyścić rysunek poleceniem PURGE i przelecieć komendą TEST (_AUDIT). U mnie na niektórych rysunkach problemem były błędy, z którymi program ZWCad w wersji 2017 i 2018 nie radzi sobie (w wersji +2015 i innych CADach nie ma problemów z obsługą Layout'ów). Niektóre pliki nie działają poprawnie nawet po zastosowaniu powyższych komend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobik_123 Opublikowano 6 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Próbowałem obu poleceń (błędy były, zostały usunięte) ale nie przyniosło to pożądanego efektu. W wersji 2017.06.07(18304)_x64 problemu nie zaobszerowałem. na ostatniej nie pracuję bo jest jeszcze bardziej skopana od poprzedniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 4 godziny temu, Chris napisał: Niektóre pliki nie działają poprawnie nawet po zastosowaniu powyższych komend. Czy możemy prosić o podesłanie takiego pliku (plików)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi