Galileusz Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań. Oczywiście na przykładowych macierzach. 170609_1655.pdf Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2017 A w czym możemy pomóc? Co Panu nie wychodzi, z czym jest problem? Cytuj
Galileusz Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaczynam dopiero pracę z programem, więc w załączniku wysłałem kilka zadań do opracowania. Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Galileusz Cytuj
montek Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 https://forum.cad.info.pl/topic/1362-zaczynamy-pracę-w-smath/ Podkoniec są zamieszczone pomoce (samouczki) może będą pomocne Cytuj
Galileusz Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Cześć rozwiązałem, ale mam kilka pytań - w załączniku screen. 1. W wartości A nie potrafię dać jednostki zaraz po funkcji. jak to zrobić, bo nie liczy program. 3. Źle mi wychodzi suma, bo daję wartość 9 (jako ilość liczb w macierzy). Jaka wartość powinna być? 4. Jak obliczyć zadanie z wartościami z poszczególnych wartości z macierzy? Pomocy! Cytuj
montek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 1 2 45 jest sumą od 1 do 9 prawidłowa wartość to 31 aha AA musi być nad for Cytuj
Galileusz Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Dzięki!!!! Mam do 4. zadanie: Oblicz długość i szerokość geodezyjną punktu 10 za pomocą zdefiniowanych funkcji. Dane będę musiał zaimportować. Chodzi mi o to jak wywołać konkretną wartość z pliku. Cytuj
montek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 do importu danych z pliku np. txt funkcja importData(1) separator kolumn - spacja ; separator dziesiętnych - przecinek - to są wartości domyślne jak są inne to importdata(9) ważne plik txt musi być obok pliku smath lub należy podać pełną ścieżkę jak nie złapie danych trzeba zapisać plik i ponownie otworzyć jak dane wyświetlą się w formacie wykładniczym należy zwiększyć próg wykładniczy ( domyślnie jest 5) smath_test.zip Cytuj
Galileusz Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2017 A gdybym chciał obliczyć poprzez pętlę sumę tylko pierwszej kolumny? Cytuj
pawmal Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2017 Witam W zał. plik. suma-kolumny-macierzy.sm Cytuj
Mayster Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 Mi również się przyda, dzięki ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi