Galileusz Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadań. Oczywiście na przykładowych macierzach. 170609_1655.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 A w czym możemy pomóc? Co Panu nie wychodzi, z czym jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galileusz Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Zaczynam dopiero pracę z programem, więc w załączniku wysłałem kilka zadań do opracowania. Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Galileusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 https://forum.cad.info.pl/topic/1362-zaczynamy-pracę-w-smath/ Podkoniec są zamieszczone pomoce (samouczki) może będą pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galileusz Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Cześć rozwiązałem, ale mam kilka pytań - w załączniku screen. 1. W wartości A nie potrafię dać jednostki zaraz po funkcji. jak to zrobić, bo nie liczy program. 3. Źle mi wychodzi suma, bo daję wartość 9 (jako ilość liczb w macierzy). Jaka wartość powinna być? 4. Jak obliczyć zadanie z wartościami z poszczególnych wartości z macierzy? Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 1 2 45 jest sumą od 1 do 9 prawidłowa wartość to 31 aha AA musi być nad for Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galileusz Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Dzięki!!!! Mam do 4. zadanie: Oblicz długość i szerokość geodezyjną punktu 10 za pomocą zdefiniowanych funkcji. Dane będę musiał zaimportować. Chodzi mi o to jak wywołać konkretną wartość z pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 do importu danych z pliku np. txt funkcja importData(1) separator kolumn - spacja ; separator dziesiętnych - przecinek - to są wartości domyślne jak są inne to importdata(9) ważne plik txt musi być obok pliku smath lub należy podać pełną ścieżkę jak nie złapie danych trzeba zapisać plik i ponownie otworzyć jak dane wyświetlą się w formacie wykładniczym należy zwiększyć próg wykładniczy ( domyślnie jest 5) smath_test.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galileusz Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 A gdybym chciał obliczyć poprzez pętlę sumę tylko pierwszej kolumny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Witam W zał. plik. suma-kolumny-macierzy.sm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayster Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Mi również się przyda, dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi