micek Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Witam, mam drobny problem z ZWCAD Architecture 2016, a może nawet nie do końca z nim tylko z nakładką CADprofi, gdzie mam wykupiony zestaw symboli. Symbole można wstawiać z maskowaniem tła co się sprawdza więc tej opcji używam. Jednak problem polega na tym że w niektórych rysunkach wstawiając symbol maskowanie "wychodzi" na pierwszy plan i blok jest czarną plamą. Nie wiem od czego to zależy. Muszę rozbijać bloki i usuwać maskowanie, edycja bloku i próba przesunięcia maskowania na spód nic nie daje. Może ma ktoś jakieś pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Dzień dobry, Możemy dostać przykład na pomoc@zwcad.pl? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Dzień dobry, Jeszcze nie wiem, co jest przyczyną, ale można to szybko naprawić bez rozbijania bloków. Wystarczy prawy przycisk myszy na "zasłoniętym" bloku - edycja bloku - zaznaczyć zasłonę - prawy przycisk myszy - kolejność wyświetlania - przenieś na spód. I zamknąć edycję poleceniem _refclose. Zmiany zastosują się do wszystkich bloków danego typu i wszędzie zasłona się naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Dzięki za info, ale niestety dziwne ale taka operacja nie pomaga, w dalszym ciągu blok jest zasłonięty. Na tym polega cała niespodzianka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Jaki Pan ma program? Proszę wpisać vernum w linii poleceń. (ZWCADa 2016 Architecture nie ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 2016.12.09(12354)_x64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Wygląda więc, że ma Pan ZWCAD 2017 Architecture - starszą wersję. Rzeczywiście w grudniu ubiegłego roku mogły być z tym kłopoty. Proszę sprawdzić, czy ma Pan dostęp do update'ów przez _checkupdate. Jeżeli nie, tutaj najnowsze wersje: https://jakicad.pl/pobierz/709/ZWCAD_Architecture_2017_SP2_PLK_Win32bit.exe https://jakicad.pl/pobierz/710/ZWCAD_Architecture_2017_SP2_PLK_Win64bit.exe (proszę zwrócić licencję, odinstalować, zainstalować i aktywować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zwróciłem licencję, odinstalowałem ZWCAD, jednak po ściągnięciu wersji z linka podczas procesu instalacji nie mogę kliknąć zainstaluj. w oknie wyświetla się ikona ZWCAD Architecture 2017 z zielonym ptaszkiem i nic nie mogę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Próbowałem rozwiązania z tematu: https://forum.cad.info.pl/topic/1675-problem-z-instalacją-oficjalnej-wersji-rozwiązany/ Niestey komunikat że akcja jest prawidłowa dla produktów które są zainstalowane. Proszę o pomoc bo zostałem bez ZW w tym momencie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Witam Proszę spróbować z linii poleceń Windows cmd wkleić poniższy link i nacisnąć ENTER: MsiExec.exe /X{26A7C767-A003-1045-A001-F87888BABDCA} W przypadku problemów, proszę w rejestrze odszukać ciąg znaków: 26A7C767-A003 i usunąć z drzewa: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Mam kilka takich kluczy rozumiem że usuwam wszystkie z tym ciągiem znaków?? Usunąłem 3 takie klucze i instalacja ruszyła dziękuję za pomoc !!!! Nie wiem czym jest to spowodowane ale trochę kłopotliwe jest przeinstalowanie programu... Edytowane 26 Czerwca 2017 przez micek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Proszę sprawdzić, czy te bloki da się edytować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Wszystko działa, jednak bloki na niektórych rysunkach ciągle są zakryte. Może to wina nakładki CADprofi z której bloki są. Sprawa jest dziwna bo nie mogę edytować bloku żeby zmienić kolejność wyświetlania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dzień dobry, Dwuklik myszą uruchomi edycję atrybutów. Proszę spróbować przejść do edycji bloku poleceniem _refedit Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłosiłem ten temat do producenta. Na teraz, dla ułatwienia pracy, sugeruję utworzenie aliasu - polecenie _aliasedit i wybrać skrót dla polecenia ODNEDYCJA, np.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) Dnia 26.06.2017 o 14:46, pawmal napisał: Witam Proszę spróbować z linii poleceń Windows cmd wkleić poniższy link i nacisnąć ENTER: MsiExec.exe /X{26A7C767-A003-1045-A001-F87888BABDCA} W przypadku problemów, proszę w rejestrze odszukać ciąg znaków: 26A7C767-A003 i usunąć z drzewa: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\ Pozdrawiam Przy każdej próbie przeinstalowania ZWCAD należy usunąć wskazane powyżej klucze. Edytowane 7 Sierpnia 2017 przez micek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi