Alojz Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Czy jest możliwe w poleceniu szyk biegunowy ustawienie parametru kąt pomiędzy elementami innego niż pełne wartości stopni, np. 1 stopień i 30 minut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Niestety wartość kąta jest zaokrąglana do pełnej liczby. Jeśli tego jest niedużo to proszę spróbować obrotu _rotate z opcją kopiuj - tam można wpisać wartość dokładną. Jeśli takich operacji ma Pan więcej to przygotujemy skrypt, który to wykona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alojz Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Dziękuję za wskazówkę. Użyłem polecenia obróć z kopiuj i lustro, i udało mi się tym sposobem uzyskać zamierzony efekt. Niemniej możliwość wprowadzenia dokładnego kąta w poleceniu szyk biegunowy przyspieszyłoby rysowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Witam Jest takie polecenie JEDN (_units). Można albo zwiększyć dokładność przy jednostkach dziesiętnych dla kąta albo w ogóle ustawić stopnie/minuty/sekundy. Pozdrawiam kruszynski, dmatusz3 i Alojz 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alojz Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Dziękuję @pawmal Dokładnie to mi było potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dzięki za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi