finix Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Musze zrobic obliczenia w tym programie ale nie wiem jak wstawic jednostke kilowatogodzine. Prosze o jak najszybsza pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 kWh to kW razy 3600 sekund Proszę pamiętać, że w domyśle h to stała Plancka, więc trzeba zdefiniować h. Jednostki wpisujemy wciskając pierwsze apostrof. Wyświetlane są one na niebieski i kursywą. kwh.sm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayster Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Mi też się przyda, wielkie dzięki ;) niby proste, a człowiek czasem jednak się zakręci :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montek Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 zamiast można użyć a dalej tak jak napisał @dmatusz3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 A ja myślę, że najlepiej podejść do tego tak, że kWh to tak naprawdę dwie jednostki kW * hr. Jak się zacznie tego tak używać to nie ma z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmerf Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Serdecznie Witam. Świetna alternatywa dla b. drogich rozwiązań. Do rzeczy. Sposób wpisywania fajny. Ale... Np. Tak jak Newton. Wpisując N mamy podpowiedź -> Newton (Sila) i możemy wybrać ta jednostkę z listy. Czy jest jakiś sposób aby przypisać nową jednostkę do programu. W taki sposób aby była ona widoczna w każdym nowym dokumencie w podpowiedziach/liście jednostek sugerowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Nową jednostkę możemy utworzyć zaczynając definicję od apostrofu. Wtedy definicja będzie widoczna na niebiesko. Nie znam możliwości przypisania globalnego definicji dla wszystkich nowych plików. Definicje najlepiej można umieszczać na górze dokumentu poza obszarem drukowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmerf Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Dziękuje za odpowiedź. A może jest możliwość utworzenia szablonu? A może by tak? Tworze nowy dokument. Tworze potrzebne jednostki na górze z boku i zapisuje z nazwą np. Szablon. Zmieniam ustawienia pliku żeby nie można go było zapisać pod tą sama nazwą. Moze uwapnienia mienić. Da się coś takiego? Sprawdzę to w domu 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Myślę że całkiem rozsądnym kierunkiem będą snippety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi