jacnightingale Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Cześć! Piszę z pytaniem dotyczącym oznakowania poziomego. Czy istnieje możliwość automatycznej aktualizacji opisu linii? Aktualnie sprawa wygląda tak, że jak stworzę linię to pojawia się opis np. P-19 56.00 Proj., a po ręcznym skróceniu tej linii, długość w opisie pozostaje bez zmian. Może jest jakaś możliwość, żeby to poprawić? Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 W wersji 2017 jest funkcja aktualizacji opisu, wystarczy uruchomić funkcję i zaznaczyć opis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacnightingale Posted April 27, 2017 Author Report Share Posted April 27, 2017 Ok, faktycznie, nie zauważyłem tej funkcji. Jednak w trakcie używania tej opcji zauważyłem jeden błąd. W przypadku gdy mamy linię podwójną, np. P-4 i klikniemy aktualizację opisu to pomimo tego, że nic nie zmienialiśmy, program pomnoży nam wartość dwukrotnie. Tak jakby liczył już jako dwie osobne linie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 ok, dziękuję za zgłoszenie, postaram się to poprawić przy najbliższej aktualizacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted May 31, 2017 Report Share Posted May 31, 2017 Pracuję właśnie nad aktualizacją tej funkcji i mam pewną wątpliwość, proszę o pomoc. Jak powinien wyglądać opis przedstawionej na obrazku sytuacji? W opisie wstawiamy powierzchnię. Ale oznakowanie składa się z 2 kolorów farby. w tym przypadku jest np 81 m2 farby niebieskiej i 10,39 m2 farby białej więc co wpisać w opisie? najprościej sumę? czy rozbić na 2 opisy żeby potem w zestawieniach rozróżnić na poszczególne kolory? czy jeszcze inaczej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Włodek Posted July 2, 2017 Report Share Posted July 2, 2017 Brak chętnych to ja dorzucę od siebie - opisy osobno na 2 kolory. Przynajmniej te zarządy dla których pracuję chcą to mieć osobno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts