jacnightingale Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Cześć! Piszę z pytaniem dotyczącym oznakowania poziomego. Czy istnieje możliwość automatycznej aktualizacji opisu linii? Aktualnie sprawa wygląda tak, że jak stworzę linię to pojawia się opis np. P-19 56.00 Proj., a po ręcznym skróceniu tej linii, długość w opisie pozostaje bez zmian. Może jest jakaś możliwość, żeby to poprawić? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 W wersji 2017 jest funkcja aktualizacji opisu, wystarczy uruchomić funkcję i zaznaczyć opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Ok, faktycznie, nie zauważyłem tej funkcji. Jednak w trakcie używania tej opcji zauważyłem jeden błąd. W przypadku gdy mamy linię podwójną, np. P-4 i klikniemy aktualizację opisu to pomimo tego, że nic nie zmienialiśmy, program pomnoży nam wartość dwukrotnie. Tak jakby liczył już jako dwie osobne linie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 ok, dziękuję za zgłoszenie, postaram się to poprawić przy najbliższej aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Pracuję właśnie nad aktualizacją tej funkcji i mam pewną wątpliwość, proszę o pomoc. Jak powinien wyglądać opis przedstawionej na obrazku sytuacji? W opisie wstawiamy powierzchnię. Ale oznakowanie składa się z 2 kolorów farby. w tym przypadku jest np 81 m2 farby niebieskiej i 10,39 m2 farby białej więc co wpisać w opisie? najprościej sumę? czy rozbić na 2 opisy żeby potem w zestawieniach rozróżnić na poszczególne kolory? czy jeszcze inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Brak chętnych to ja dorzucę od siebie - opisy osobno na 2 kolory. Przynajmniej te zarządy dla których pracuję chcą to mieć osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi