jacnightingale Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 vernum = "2017.01.23(13656)_x64" (tylko do odczytu) Witam, w ZWCadzie nadal nie poprawiono błędu związanego z liniami odniesienia. Jeżeli strzałkę w linii odniesienia ustawimy na punkt lub pusty punkt to: nie jest on drukowany (zostaje jedynie kreska, bez zakończenia), od czasu do czasu, gdy "złapiemy" za ten punkt, ZWCad wysypuje się. Bardzo denerwujący błąd, w szczególności jeśli mowa o wyłączaniu się ZWCada, bo żadne kopie się nie tworzą i cała praca od poprzedniego zapisu idzie w błoto.
kruszynski Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 A może Pan to pokazać na przykładzie? bo albo nie rozumiem, albo u mnie działa.
jacnightingale Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Tak wygląda to w Cadzie: a tak wygląda to po wydruku: Odnośnie wyłączania się programu to ciężko będzie mi to pokazać, ponieważ dzieje się to od czasu do czasu. Wygląda to tak, że łapię linię odniesienia za "kulkę", wyskakuje błąd programu i Cad się wyłącza.
Martin_S Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 U mnie też działa ...albo czegoś nie zrozumiałem DWG 2017 SP2 Drukowane przez CutePDF i DWG to PDF PDF odnosnik-002-Model.pdf odnosnik-001-Model.pdf
jacnightingale Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Jeżeli robicie to za pomocą poleceń _leader lub _mleader i wszystko jest w porządku to dziwna sprawa, bo u mnie nie jest . Nawet nie trzeba drukować, już w podglądzie wydruku kropka jest niewidoczna.
kruszynski Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 ok, to może załączy Pan plik dwg? może coś w stylach mamy inaczej?
Adam Klaczek Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Jeżeli nie ma Pan jakoś "zcustomizowanego" interfejsu, lub nakładek, mógłbym zaproponować reset profilu... czyli: otworzyć dowolny folder i w pasku adresu wpisać %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2017 (enter) i tam zmienić nazwę katalogu pl-PL (lub en-US)
jacnightingale Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Zauważyłem, że w nowo stworzonym pliku ten problem nie występuje. Jak będę miał możliwość to udostępnię tego dwg i może ktoś rzuci na to okiem.
kruszynski Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 To może proszę usunąć z tego rysunku wszystko poza jedną strzałką. I przesłać taki plik na pomoc@zwcad.pl
jacnightingale Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2017 Zauważyłem, że jak stworzę nową rzutnię, to wszystko jest ok. Widocznie rzutnie, które zostały utworzone w poprzednich wersjach ZWCada, a są obsługiwane przez nowsze wersje to jest taki problem. Według mnie temat można zamknąć ;)
Rekomendowane odpowiedzi