jacnightingale Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 vernum = "2017.01.23(13656)_x64" (tylko do odczytu) Witam, w ZWCadzie nadal nie poprawiono błędu związanego z liniami odniesienia. Jeżeli strzałkę w linii odniesienia ustawimy na punkt lub pusty punkt to: nie jest on drukowany (zostaje jedynie kreska, bez zakończenia), od czasu do czasu, gdy "złapiemy" za ten punkt, ZWCad wysypuje się. Bardzo denerwujący błąd, w szczególności jeśli mowa o wyłączaniu się ZWCada, bo żadne kopie się nie tworzą i cała praca od poprzedniego zapisu idzie w błoto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 A może Pan to pokazać na przykładzie? bo albo nie rozumiem, albo u mnie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Tak wygląda to w Cadzie: a tak wygląda to po wydruku: Odnośnie wyłączania się programu to ciężko będzie mi to pokazać, ponieważ dzieje się to od czasu do czasu. Wygląda to tak, że łapię linię odniesienia za "kulkę", wyskakuje błąd programu i Cad się wyłącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_S Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 U mnie też działa ...albo czegoś nie zrozumiałem DWG 2017 SP2 Drukowane przez CutePDF i DWG to PDF PDF odnosnik-002-Model.pdf odnosnik-001-Model.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Jeżeli robicie to za pomocą poleceń _leader lub _mleader i wszystko jest w porządku to dziwna sprawa, bo u mnie nie jest . Nawet nie trzeba drukować, już w podglądzie wydruku kropka jest niewidoczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 ok, to może załączy Pan plik dwg? może coś w stylach mamy inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Jeżeli nie ma Pan jakoś "zcustomizowanego" interfejsu, lub nakładek, mógłbym zaproponować reset profilu... czyli: otworzyć dowolny folder i w pasku adresu wpisać %appdata%\ZWSOFT\ZWCAD\2017 (enter) i tam zmienić nazwę katalogu pl-PL (lub en-US) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Zauważyłem, że w nowo stworzonym pliku ten problem nie występuje. Jak będę miał możliwość to udostępnię tego dwg i może ktoś rzuci na to okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 To może proszę usunąć z tego rysunku wszystko poza jedną strzałką. I przesłać taki plik na pomoc@zwcad.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Zauważyłem, że jak stworzę nową rzutnię, to wszystko jest ok. Widocznie rzutnie, które zostały utworzone w poprzednich wersjach ZWCada, a są obsługiwane przez nowsze wersje to jest taki problem. Według mnie temat można zamknąć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi