MarcinJ Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Witam, przy próbie edycji bryły mam jak niżej: 1. Kopiuj powierzchnie - nie wykonuje polecenia. Po wybraniu powierzchni nie można odznaczyć błędnie wybranej (w poprzednich wersjach można było użyć klawisza Shift + LPM i usunąć zaznaczenia). Przy próbie przenoszenia nie aktywują się OSNAP a samo polecenie kończy się brakiem kopii wybranej powierzchni. 2. Wyciągnij powierzchnię - Po wybraniu powierzchni nie można odznaczyć błędnie wybranej (w poprzednich wersjach można było użyć klawisza Shift + LPM i usunąć zaznaczenia). Brak możliwości w porównaniu z wersją ZWCAD 2011 wykonania wyciągnięcia z ujemną ścieżką. vernum = "2017.01.23(13656)_x64" Cytuj
kruszynski Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Witam Dziękuję za zgłoszenie problemów, przekaże je twórcom ZWCADa. niestety nie przychodzi mi na myśl żadne rozwiązanie jakie mógłby Pan zastosować jako obejście. Pozdrawiam. Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Testuję te problemu w SP 3. Nie można odznaczyć powierzchni poprzez SHIFT i LPM, ale można użyć linii poleceń i wpisać literę u, a następnie wskazać powierzchnie do odznaczenia (pokazałem to na filmie). Kopiowanie i wyciąganie powierzchni wraz z uchwytami działa już poprawnie. Wyciągnięcie ujemne jest możliwe, jeśli podamy odległość z klawiatury z minusem. Podczas testów odkryliśmy pewien problem, ale został już zgłoszony - musi być ustawiony globalny układ współrzędnych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi