MarcinJ Posted March 7, 2017 Report Share Posted March 7, 2017 Witam, przy próbie edycji bryły mam jak niżej: 1. Kopiuj powierzchnie - nie wykonuje polecenia. Po wybraniu powierzchni nie można odznaczyć błędnie wybranej (w poprzednich wersjach można było użyć klawisza Shift + LPM i usunąć zaznaczenia). Przy próbie przenoszenia nie aktywują się OSNAP a samo polecenie kończy się brakiem kopii wybranej powierzchni. 2. Wyciągnij powierzchnię - Po wybraniu powierzchni nie można odznaczyć błędnie wybranej (w poprzednich wersjach można było użyć klawisza Shift + LPM i usunąć zaznaczenia). Brak możliwości w porównaniu z wersją ZWCAD 2011 wykonania wyciągnięcia z ujemną ścieżką. vernum = "2017.01.23(13656)_x64" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted March 7, 2017 Report Share Posted March 7, 2017 Witam Dziękuję za zgłoszenie problemów, przekaże je twórcom ZWCADa. niestety nie przychodzi mi na myśl żadne rozwiązanie jakie mógłby Pan zastosować jako obejście. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 Testuję te problemu w SP 3. Nie można odznaczyć powierzchni poprzez SHIFT i LPM, ale można użyć linii poleceń i wpisać literę u, a następnie wskazać powierzchnie do odznaczenia (pokazałem to na filmie). Kopiowanie i wyciąganie powierzchni wraz z uchwytami działa już poprawnie. Wyciągnięcie ujemne jest możliwe, jeśli podamy odległość z klawiatury z minusem. Podczas testów odkryliśmy pewien problem, ale został już zgłoszony - musi być ustawiony globalny układ współrzędnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts