kruszynski Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Żeby ruszyć proponuję zapoznanie się z naszym kursem: https://www.zwcad.pl/1-narzedzia-do-lisp.html Jest tam też kilka przykładów. Wtedy na pewno pojawią się konkretne pytania na które chętnie odpowiem. Może ja, a może ktoś inny z naszego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MO88 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 a gdzie znajdę informację jak wczytać atrybuty ( chodzi o polecenie w lispie? ) tutaj wszystko dotyczy ZwCAda? Na Autocada będzie to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Atrybuty z bloku można odczytać tak: (setq Ref (vlax-ename->vla-object (car(entsel )))) (vlax-invoke-method Ref 'Getattributes ) Godzinę temu, biuro@makon.org.pl napisał: chodzi o polecenie w lispie? Nie wiem 😉 Godzinę temu, biuro@makon.org.pl napisał: tutaj wszystko dotyczy ZwCAda? tak. Godzinę temu, biuro@makon.org.pl napisał: Na Autocada będzie to samo? tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MO88 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Dziękuje, już jakiś początek jest. W razie coś mogę indywidualnie poza forum się z Panem kontaktować w celu omówienia błędów bądź dodatkowych rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 W zasadzie tak, kierując wiadomości na adres pomoc@zwcad.pl Choć wolałbym tutaj, bo przez przypadek może się to przydać też innym użytkownikom forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamamatsu Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 A ja mam takie pytanie, mam nadzieję, że znajdę odpowiedź/podpowiedź. Czy jest jakaś możliwość aby ponumerować automatycznie tabelki na arkuszach rysunku. A mianowicie, mam rysunek liniowy, zajmuje mi on około 90 arkuszy (tak wychodzi ze względu na zastosowanie skali), na każdym arkuszu mam tabelkę (taki sam blok) i teraz poszukuję sposobu aby ponumerować te arkusze w tabelce - dodać w każdej tabelce numer arkusza. Do tej pory robię to ręcznie a szukam sposobu na jakiś automat (dodanie jakiegoś atrybutu pobierającego może dane z excela czy coś takiego). Dodam, że takich rysunków mam dużo i każdy ma numerację od różnych numerów (nie zawsze zaczynają się od 1 czy 2 czy 3...) Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września Można jako Pole danych wstawić (np. do tabeli) wartość zmiennej CTAB: Efekt da nazwę bieżącego arkusza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi