perlon Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 vernum = "2017.01.23(13656)_x64 Nie znalazłem na forum informacji. Może źle szukałem. Czy menu pod środkowym klawiszem jest zaimplementowane? MBUTTONPAN=1 daje łapkę, MBUTTONPAN=0 daje funkcjonalność środkowego przycisku jak prawego. SHIFT+PPM również nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Witam Jeśli przełączę MBUTTONPAN=0, to pod środkowym przyciskiem myszy mam dostępne nadpisywanie uchwytów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 U mnie działa to tak Natomiast ustawienia PPM wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Przy uruchomionych jednocześnie 2015 i 2017 na starym jest ok na nowym nie. Coś mu się poprzestawiało w ustawieniach. Myślę sobie reset profila. Dobra. Reset profila - jest dobrze shift+PPM działa no ale te wstążki :( Przestawiam na klasyczny - dalej jest dobrze MBUTTONPAN = 0 - jest całkiem dobrze pod SPM mam menu ale PPM nie działa jak trzeba Tools->Option->User Preferences->Righ-click customization No i lipa Po zatwierdzeniu środkowy przycisk myszy działa jak prawy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Abym mógł powtórzyć ustawienia: MBUTTONPAN=0 Interfejs klasyczny Teraz pod środkowym klawiszem myszy powinno być menu ze snapami. Proszę spróbować przestawić testowo tę opcję jak poniżej i zobaczyć, czy wyświetli się menu pod SPM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Przy takim ustawieniu pod SPM jest menu OSNAP. Jest to jednak odmienna funkcjonalność w stosunku do 2015. Od zawsze kończę polecenia PPM'em i nie chcę tego menu. Proszę sprawdzić moje ustawienia na 2015. Tam jest OK. Edytowane 10 Lutego 2017 przez perlon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Faktycznie jest różnica w działaniu przy tych ustawieniach. Wyślę opis do ZWSOFT aby było tak samo. Tak z ciekawości, Pan pracuje z mbuttonpan ustawionym na 0 na co dzień? Czy używa Pan polecenia do przesuwania ekranu, czy skrótu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Normalnie mam mbutton=0. Łapki używam rzadko, jak potrzebuję to z ikony. W normalnej pracy jadę kółkiem zoom +/-. Natomiast nagminnie używam punktów OSNAP i bardzo często filtru współrzędnych .X .Y. Te opcje przerzucam do menu podręcznego na wyższy poziom bo są schowane głębiej i dołączam skrót klawiszowy &x do .X i &y do .Y Menu podręczne używam w ten sposób : SPM + litera skrótu osnapu lub filtra i używam tego w trakcie wykonywania komendy rysowanie/kopiowanie/przesuwanie etc. Filtry współrzędnych eliminują konieczność rysownia dodatkowych linii przy dopasowywaniu punktów charakterystycznych obiektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 W załączeniu filmik jak ja to robię. Tak na marginesie środkowy przycisk myszy mam pod kciukiem ;-) Z tego powodu tylko niektóre myszki spełniają moje wymagania. 2017-02-11 at 13-20-59.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Nieźle to wygląda. Zobaczyłem też filtry współrzędnych w akcji. Zawsze traktowałem je jako ciekawostkę, ale to teraz widzę, że to przydatne funkcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 A jak się modeluje w 3D to jeszcze są filtry .XY. .XZ .YZ. Baaardzo przydatne. Praktycznie można rysować w jednym widoku izometrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 W 2018 w dalszym ciągu brakuje w menu podręcznym filtrów współrzędnych .X, .Y, .Z ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 W najnowszej wersji 2018 w dalszym ciągu brakuje w menu podręcznym filtrów współrzędnych .X, .Y, .Z ... Czy jest w ogóle szansa na dołączenie tej funkcjonalności do menu pod SPM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Sprawdzimy status tego zgłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perlon Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 vernum = "2017.12.05(24685)_x64" (read only) Filtrów współrzędnych .X, .Y, .Z ... dalej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi