Bartek1977 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 ZWCAD 2017 z SP2.0. vernum=2017.01.23 (13656) Polecenie COPY ma domyślnie ustawione "przesunięcie", a nie "wiele". Da się to jakoś zmienić? Jeśli nie, to będę musiał niestety wrócić do poprzedniego vernum :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Proszę sprawdzić sobie zmienną COPYMODE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Mam ustawioną na "0". Żadne zmiany nie pomagają. Co teraz mam zrobić? Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Bartek1977 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Akurat mi to ni przeszkadza, bo NIGDY nie używam tego polecenia. Zaznaczam to co chcem skopiować, chwytam za uchwyt (jeden z zaznaczonych), klikam "spacja "c" "spacja" i ... takie mam przyzwyczajenie że lubię spację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 a u mnie działa jak należy (po reinstalacji zw) (domyślnie było mode 0) COPY Select objects: 1 found Select objects: Specify the base point or [Displacement/mOde] <Displacement>: o Enter an option for copy mode [Single/Multiple] <Multiple>: Specify the base point or [Displacement/mOde] <Displacement>: Specify the second point of displacement or <use first point as displacement>:Specify the second point or [Exit/Undo] <Exit>: Specify the second point or [Exit/Undo] <Exit>: Specify the second point or [Exit/Undo] <Exit>: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Ja już chyba wiem o co chodzi, ale muszę to jeszcze przedyskutować. Mam pewien pomysł i zobaczymy czy uda się coś jutro zaradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Czekam z wielką niecierpliwością. Po wielu latach nie da się nagle zmienić przyzwyczajeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolwik00 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 dokładnie też jestem tego zdania co kolega wyżej, lecz można zamiast kopij na ikonkę klikać przypisać literkę na klawiaturze np.c lub k i działa kopiuj jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Dodam jeszcze, że gdy powtórzę polecenie copy enterem, kopiuje już normalnie, czyli wielokrotnie. Tylko za pierwszym razem kopiuje pojedynczo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Jeszcze jedno. Klikając ikonę COPY i wybierając obiekt, w linii poleceń pojawiają się trzy opcje: przesunięcie, tryb i wiele. Sprawdziłem teraz na wersji 2015, jest tylko przesunięcie i tryb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Jeśli ktoś pracuje w interfejsie wstążkowym to wystarczy edytując ustawienia interfejsu dopisać na końcu polecenia przed zamykającym nawiasem ;W \W Tak jak na filmie poniżej. W wersji angielskiej będzie to ;M \M gruzin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojacek Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) 5 godzin temu, dmatusz3 napisał: Jeśli ktoś pracuje w interfejsie wstążkowym to wystarczy edytując ustawienia interfejsu dopisać na końcu polecenia przed zamykającym nawiasem ;W \W Tak jak na filmie poniżej. W wersji angielskiej będzie to ;M \M To rozwiązanie przypisuje opcję Wiele (Multiple) do kopiowania, ale tylko wywoływanego ze wstążki, dla wywołania ze skrótu, z linii poleceń nie działa, zatem jest tylko pewną protezą. Ale mam inne pytanie - po co dawać dla wersji PL skrót W, a dla angielskiej M? Nie można dać wszędzie M, (analogicznie przecież: jest _copy, a nie kopiuj)? Edytowane 1 Lutego 2017 przez kojacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 11 godzin temu, kojacek napisał: Ale mam inne pytanie - po co dawać dla wersji PL skrót W, a dla angielskiej M? Nie można dać wszędzie M, (analogicznie przecież: jest _copy, a nie kopiuj)? Polskich skrótów ja bym nie ruszał. Wiele osób się do nich przyzwyczaiło. Sam po sobie wiem, że nie jest to łatwe. 10 lat pracowałem na angielskiej wersji, potem musiałem przejść na PL i nie wyobrażam sobie, żebym znów musiał się "przestrajać". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Spokojnie, niczego nie zamierzamy zmieniać w skrótach. To bardziej chodzi o takie drobne "gierki słowne", gdy można coś zrobić na kilka sposobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 nie rozumiem zamieszania wokół copy, zarówno klik ikonki jak i napisanie skrótu uruchamia polecenie z opcją zmiany trybu kopiowania . Ja nie używam ikonek, ale faktycznie ikonka domyślnie miała uruchomiony tryb single (polecenie wywołane ze skrótu miało domyślnie multiple). Wystarczy wejść w linni poleceń w "mode" i zmienić na multiple i wszystko działa (w obu trybach ribbon i classsic tak samo) Command: _COPY Select objects: 1 found Select objects: Specify the base point or [Displacement/mOde/Multiple] <Displacement>: o Enter an option for copy mode [Single/Multiple] <Single>: m Specify the base point or [Displacement/mOde] <Displacement>: Specify the second point of displacement or <use first point as displacement>: Specify the second point or [Exit/Undo] <Exit>: Specify the second point or [Exit/Undo] <Exit>: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1977 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Wiem, że można zmienić tryb, ale trzeba to robić po każdym kliknięciu ikony, a to nie jest zbyt szybkie rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 W SP 3.0 tryb kopiowania został przełączony domyślnie wielokrotny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi