maciek Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Witam, może dziwnie zabrzmi to co opiszę, ale mam problemy z kółkami. Wczoraj zaczęły mi znikać okręgi i donuty w niektórych rysunkach. Podkreślam - tylko w niektórych. Zazwyczaj wystarczyło zapamiętać taki rysunek, zamknąć go i znowu otworzyć. Wszystkie okręgi były na swoich miejscach. Ale dziś mam jeden rysunek, w którym okręgi zniknęły na dobre. Nie pomaga ponowne otwieranie, ani nawet reset komputera. Co ciekawe, kolega, który używa AUTOCADA, po otworzeniu pliku widzi wszystkie okręgi. Co jeszcze ciekawsze - próbowałem w tym pliku narysować jakieś okręgi. Nic się na ekranie nie pokazało. Zapamiętałem plik. Gdy kolega otworzył go w AUTOCADZIE, zobaczył wszystkie okręgi, które narysowałem ! Jaki może być tego powód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Witam Proszę podać numer kompilacji ZWCADa. Numer ten można uzyskać wpisując polecenie vernum. Jeśli to możliwe, proszę o przesłanie takiego przykładowego pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek Opublikowano 11 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Witam, numer 2009.07.20 (11052) część nadziemna B.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Czy mógłby Pan jeszcze zamieścić screena prezentującego porównanie jak to wygląda w obu programach? albo jakoś inaczej zaznaczyć gdzie są te znikające obiekty? ja to sprawdziłem u siebie na tej samej wersji i mam widoczne 90 okręgów. Bardzo prosze również o informacje o tym jaki system operacyjny i model karty graficznej Pan używa? Być może warto by też sprawdzić system programem antywirusowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek Opublikowano 11 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 mam kartę GF 9500 GT system Windows XP a screen przesyłam w załączeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruzin Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Ja też mam tą sama wersję numer 2009.07.30 (11052) wersja angielska i u mnie kółka otwierają się poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 A czy miał Pan wcześniej zainstalowaną jakąś wcześniejszą wersję ZWCAD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 u mnie kółka też są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alf Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 u mnie kółka też są ale regiony znikają, więc nie jest to chyba przypadek i problem faktycznie jest :evil: przykład: region jak na załączniku, ani go w zw widać ani drukować mam _VERNUM = "2009.07.30(11052)" (read only), angielska wersja, 2009i więc proszę szybką interwencję i naprawienie problemu!!!! załączam plik przykładowy oraz zrzuty ekranu PS. Wirusa nie mam, system najdoskonalszy na świecie - wiśta. PS2. Jak wyeksploduję metodą ctr+A wszystko, to widać z powrotem poszczególne elementy regionu, tj elipsy i splajny. więc problem raczej tkwi w wyświetlaniu. Problem ten też jest z wyświetlaniem linii o znacznej długości (zgłaszany prze ze mnie wcześniej, do tej pory nie rozwiązany) region.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek Opublikowano 21 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Jestem autorem tego wątku. Po powrocie z urlopu stwierdziłem, że kółka "powróciły", co oczywiście nie oznacza, że nie znikną kiedyś. Jak zresztą potwierdzono powyżej, problem pojawia się nie tylko u mnie. Dodam tylko, że wirusa na dysku nie znalazłem, a wcześniej miałem na komputerze zainstalowaną wersję "demo" zwcada. Jakby problem powrócił, odezwę się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi