problemy z kółkami


maciek
 Share

Recommended Posts

Witam,

może dziwnie zabrzmi to co opiszę, ale mam problemy z kółkami.

Wczoraj zaczęły mi znikać okręgi i donuty w niektórych rysunkach.

Podkreślam - tylko w niektórych.

Zazwyczaj wystarczyło zapamiętać taki rysunek, zamknąć go i znowu otworzyć.

Wszystkie okręgi były na swoich miejscach.

Ale dziś mam jeden rysunek, w którym okręgi zniknęły na dobre.

Nie pomaga ponowne otwieranie, ani nawet reset komputera.

Co ciekawe, kolega, który używa AUTOCADA, po otworzeniu pliku widzi wszystkie okręgi.

Co jeszcze ciekawsze - próbowałem w tym pliku narysować jakieś okręgi. Nic się na ekranie nie pokazało. Zapamiętałem plik. Gdy kolega otworzył go w AUTOCADZIE, zobaczył wszystkie okręgi, które narysowałem !

Jaki może być tego powód ?

Link to comment
Share on other sites

Czy mógłby Pan jeszcze zamieścić screena prezentującego porównanie jak to wygląda w obu programach? albo jakoś inaczej zaznaczyć gdzie są te znikające obiekty? ja to sprawdziłem u siebie na tej samej wersji i mam widoczne 90 okręgów.

Bardzo prosze również o informacje o tym jaki system operacyjny i model karty graficznej Pan używa? Być może warto by też sprawdzić system programem antywirusowym

Link to comment
Share on other sites

u mnie kółka też są

ale regiony znikają, więc nie jest to chyba przypadek i problem faktycznie jest :evil:

przykład: region jak na załączniku, ani go w zw widać ani drukować

mam _VERNUM = "2009.07.30(11052)" (read only), angielska wersja, 2009i

więc proszę szybką interwencję i naprawienie problemu!!!!

załączam plik przykładowy oraz zrzuty ekranu

PS. Wirusa nie mam, system najdoskonalszy na świecie - wiśta.

PS2. Jak wyeksploduję metodą ctr+A wszystko, to widać z powrotem poszczególne elementy regionu, tj elipsy i splajny. więc problem raczej tkwi w wyświetlaniu. Problem ten też jest z wyświetlaniem linii o znacznej długości (zgłaszany prze ze mnie wcześniej, do tej pory nie rozwiązany)

region.zip

post-44-1348487273,2635_thumb.jpg

post-44-1348487273,4136_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jestem autorem tego wątku.

Po powrocie z urlopu stwierdziłem, że kółka "powróciły",

co oczywiście nie oznacza, że nie znikną kiedyś.

Jak zresztą potwierdzono powyżej, problem pojawia się nie tylko u mnie.

Dodam tylko, że wirusa na dysku nie znalazłem,

a wcześniej miałem na komputerze zainstalowaną wersję "demo" zwcada.

Jakby problem powrócił, odezwę się.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share