marek78 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Mam prośbę o informację, czy w najnowszej wersji ZWCAD 2017 możliwe jest utworzenie szyku wzdłuż ścieżki (np. wzdłuż splajnu). Ewentualnie czy istnieje inna możliwość podziału linii utworzonej jako splajn na równe długości o zdefiniowanej z góry długości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Czy chodzi o coś takiego? Hania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek78 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Dziękuję. Jest to zamienne rozwiązanie. Niemniej generalnie chodziło mi o analogiczną funkcję do tej opcji (np. w kontekście polilinii) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek78 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Jeszcze jedno: w wersji ZWCAD 2017 64 bity 2016.11.14 przedstawiona przez Pana funkcja nie działa. Dodatkowo nie można zdefiniować długości odcinka linii, a jedynie zdefiniowaną ilość bloków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Proszę spróbować zaktualizować program ZWCad 2017 do wersji vernum = "2016.12.09(12354). Pod tym linkiem znajdzie Pan komplet wydań:https://jakicad.pl/ Najbardziej aktualna wersja oznaczona jest jako SP1.3. Może w tej wersji funkcja będzie już działać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dnia 5.01.2017 o 20:05, marek78 napisał: Jeszcze jedno: w wersji ZWCAD 2017 64 bity 2016.11.14 przedstawiona przez Pana funkcja nie działa. Dodatkowo nie można zdefiniować długości odcinka linii, a jedynie zdefiniowaną ilość bloków. Witam Są dwie funkcje, jedna _measure, za pomocą której można podzielić np. polilinię (splajn) na odcinki, a druga _divide, gdzie można określić ilość obiektów zamiast długości. Z tego co sprawdziłem, to na wersji z dnia 9.12.2016r, obie funkcje działają dobrze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek78 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Dziękuję wszystkie za poświęcony czas i umieszczone odpowiedzi. Posiadam wersję ZWCAD 64 bity PL 2016.11.14 (11574). Wybierając z menu opcję aktualizacji, otrzymuję informację, że posiadam najnowszą wersję. Z kolei podczas próby instalacji SP1.3 dla tego CADa po przejściu do okna instalacji, klawisz zainstaluj jest nieaktywny... Niemniej, na chwilę obecną poradziłem sobie w ten sposób, że rysuję odcinek splajnu o znanej mi długości i poprzez funkcję podziel, dzielę splajn na równe odcinki. Ostatni po docięciu do prawidłowego wymiary domierzę. Niemniej, tak czy inaczej, o ile to jest w Państwa gestii, prosiłbym o możliwe uzupełnienie programu o funkcję szyk wzdłuż ścieżki (nie tylko prostokątny, czy biegunowy). Jeśli to możliwe, bez zakładania nowego wątku byłby z mojej strony rozwiązanie wykonanie wypełnienia powierzchni solid, definiując przezroczystość. Nie potrafie odnaleźć takiego wyrażenia. Czy w nowej wersji jest to możliwe ? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Aby zainstalować nowszą wersję trzeba odinstalować starszą. Wyślemy sugestię odnośnie nowej funkcjonalności do ZWSOFT. ZWCAD nie obsługuje jeszcze niestety przeźroczystości wypełnień. Zdecydowanie lepiej (bardziej czytelnie) jest założyć nowy wątek do nowego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi