alf Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 vernum = "2016.12.09(12354)_x64" (read only) 1. Stretchowanie layoutu nie działa jak działał kiedyś (v1012). jak się zaznaczy zakres stretch tak by prostokąt viewportu był cały objęty, przesuwa się prostokąt, ale to co jest w środku nie. Do tej pory działo to tak że i prostokąt i zawartość w środku przesuwała się zgodnie z tym samym wektorem (analog. jak move). Teraz przy takim stretchu przesuwa się prostokąt a obrazek w środku nie, co powoduje że jak chcę wydłużyć rys, na którym nam ileś tak poskładanych w rządku viewportów rozsypuje mi się w drobny mak.. czy gdzieś się to przestawia do ustawień starych? 2.Czy jest możliwość w zw ustawienia snapa na poziom nieco delikatniejszego przyciągania? Magnes snapa jest wg mnie zbyt mocny, przyzwyczajona jestem do wersji nieco słabszej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Dzień dobry, 1. Rzeczywiście działa to inaczej - przekazane do zespołu produktowego. 2. Wygląda, że zmiany ATTRACTIONDISTANCE nie powodują żadnych różnic - również zgłoszone. (chyba, że chodzi o zmienną APERTURE, proszę zmniejszyć wartość i sprawdzić) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 16 godzin temu, alf napisał: .Czy jest możliwość w zw ustawienia snapa na poziom nieco delikatniejszego przyciągania? Nie jestem pewien czy o to chodzi, ale proszę spróbować zmniejszyć wartość zmiennej APERTURE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Problem ze zmianą widoku przy funkcji stretch jeśli widok był w całości w oknie rozciągania został rozwiązany w ZWCAD 2017 SP2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi