noepto Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 ZWCAD 2017 SP 1.3 Brak możliwości skalowania wklejanego elementu. W starszych wersjach ZW CAD ta możliwość była możliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Proszę mi przypomnieć jak wywołać to skalowanie podczas wklejania, bo nie mogę tego znaleźć. Chyba, że chodzi o wstawienie np. rastra czy bloku, wtedy możemy wybrać czy wpisujemy skalę w oknie czy wskazujemy myszką na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noepto Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Wklejając blok: ZWCAD 2015 Polecenie: PASTECLIP Punkt wstawienia: Punkt wstawienia: sc (S)współczynnik skali bloku: 10 Punkt wstawienia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jutro w biurze to zbadamy dokładnie, bo teraz się nieco zgubiłem. Jestem w rysunku, kopiuję blok do schowka i wklejam go do 2015 to mam pytanie tylko o punkt wstawienia. Podobnie jeśli przejdę na inny rysunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noepto Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Trzeba wpisać sc przed kliknięciem myszą na punkt wstawienia. Wtedy pyta o skale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Sprawdziłem na drugim komputerze, poprzez wklejenie CTRL+V też nie mam opcji skalowania. Zastanawiam się co robimy inaczej? Nagrałem film, może on trochę naświetli sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Witam, użytkownik noepto ma rację co do dodatkowej ukrytej funkcji, ale pomylił się co do skrótu. Przynajmniej u mnie działa, ale nie skrót SC a samo S. Proszę spróbować dokładnie to samo, co przedstawił Pan na filmie, ale z literka S. U mnie na ZWCad+ 2015 działa tak jak opisał to noepto. ZWCad 2017 SP1.3 nie ma tej funkcji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 3 minuty temu, Chris napisał: Proszę spróbować dokładnie to samo, co przedstawił Pan na filmie, ale z literka S. Tak, teraz udało mi się to uzyskać. Nie wiedziałem o tej ukrytej opcji. Przekażemy sugestie, aby dodali możliwość skalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Takich ukrytych opcji w niektórych funkcjach jest dużo więcej... Nie wiem czy ZWCad+ 2015 ma ich tak dużo, ale wiem, że AC owszem... Teoretycznie powinno wyświetlić się w wierszu poleceń w kwadratowym nawiasie S-kala (tak to się odbywa w wielu funkcjach). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayster Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Na pewno byłoby to znacznie wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noepto Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 U mnie działa na ZW 2015 i sc. i s. Ale dokładnie o tym mówiłem. Przydała by się ta opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi