as Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam! Pracuje na ZWCAD 2009PL Profesionall i mam problem z drukowaniem rastrów. Wczytuje do rysunku obraz bmp, przycinam go wg potrzeb dorysowuje potrzebne rzeczy i wszystko wyglada ok jak daje do druku to widzi zupelnie inny fragment rusunku łącznie z fragmentem przed przycięciem. :cry: i drukuje tak samo. Sa to małe rysunki tylko rzuty parteru. Nie mam pojęcia o co chodzi w wersji testowej 2008 wszystko działa ok. Z góry dziekuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Bardzo proszę o przesłanie przykładowego pliku, informacji o numerze kompilacji (można uzyskać wpisując polecenie: _vernum) oraz producenta i model drukarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam, nie otrzymaliśmy żadnych informacji odnośnie problemu. Proszę o ich wysłanie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipas70 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam. Ja mam problem następujący. Pracuję na ostatniej wersji 2009. Przy wstawianiu lub ponownym przeładowywaniu rastrów ( ten sam podkład w kilku wersjach tz. 1-bit tif. oraz kolorowy bmp. i jpg.) program sam zamienia mi kolorowe na jednobitowe. Strasznie to denerwujące. Może obsługa rastrów zacznie w końcu działać jek w Autokadzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankomos Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam, Problemem nie jest tym razem (u mnie) niepoprawne działanie programu a prędzej jego nieznajomość. Pracuję obecnie na wersji 2008i i mam w związku z nią pewien problem. Otóż wczytuję kolejne rastry i wszystko wygląda doskonale do momentu gdy muszę przenieść plik na inny sprzęt. Oczywiście zawsze kopiuję sobie wszystkie pliki rastrów i pliki .dwg, oraz .bak, niemniej jednak odczuwam dyskomfort z racji tego, że za każdym razem muszę wybierać od nowa ścieżkę do rastrów. A zatem moje pytanie brzmi następująco: czy istnieje możliwość aby plikom obrazkowym, które dołączam do rysunku albo: nadać jakąś stałą ścieżkę, typu: ../obrazki/0001.jpg, lub jakoś inaczej tę sprawę rozwiązać. Chodzi o to, że gdybym chciał na przykład rysunek znajomym to wolałbym oszczędzić im każdorazowego szukania właściwych ścieżek do rastrów. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Jan K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam, a gdzie Pan zapisuje te rastry? Jak sądzę nie są one zapisane w katalogu z plikiem dwg, ani w jego podkatalogu? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi