Problem z podczytywaniem Xrefów przy exporcie do PDF


noepto
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...
Dnia 3.11.2016 o 21:38, noepto napisał:

Błąd w funkcji publikuj, tzn. przy publikacji do pdf nie podczytywane są załączniki (xrefy).

Sprawdziłem to na kilku plikach z różną ilością XRefów w ZWCAD 2017 SP1.3

Wszystko wydrukowało się poprawnie do PDF (XRefy zostały podczytane).

Poniżej jeden z przykładów.

publish1.png

publish2.png

publish3.png

Link to comment
Share on other sites

  • dmatusz3 changed the title to Problem z podczytywaniem Xrefów przy exporcie do PDF [rozwiązany]
  • dmatusz3 locked this topic
  • dmatusz3 changed the title to Problem z podczytywaniem Xrefów przy exporcie do PDF
  • dmatusz3 unlocked this topic

Zamieszczam poniżej plik zip, w którym są 3 pliki z xrefami i rysunek nadrzędny.

Proszę spróbować go rozpakować i opublikować rysunek nadrzędny. Są tam dwa arkusze: jeden w formacie A4, a drugi w formacie A1.

xref.zip

Oto wydruk na moim komputerze (xrefy są podczytane):

rysunek-nadrzedny_Layout1.pdf

rysunek-nadrzedny_Layout2.pdf

Czy u Pana wydruk jest poprawny, czy brak jest xrefów?

 

Faktycznie przy wielostronicowym wydruku jest problem z rozmiarem papieru - wielkość jest przyjmowana z pierwszego arkusza.

Jeśli ustawimy wydruk jednostronny (każdy arkusz do osobnego PDF, wtedy rozmiary są prawidłowe). Wyślemy dzisiaj informacje do ZWSOFT.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share