noepto Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 ZWCAD 2017 SP1.1 (10724) Brak eksportu pliku do pdf w wcześniejszych wersjach oczywiście było ale słabo działało. Błąd w funkcji publikuj, tzn. przy publikacji do pdf nie podczytywane są załączniki (xrefy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Klaczek Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Witam. Testy potwierdzają Pana spostrzeżenia - problem zgłosiłem do ZWSOFT. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dnia 3.11.2016 o 21:38, noepto napisał: Błąd w funkcji publikuj, tzn. przy publikacji do pdf nie podczytywane są załączniki (xrefy). Sprawdziłem to na kilku plikach z różną ilością XRefów w ZWCAD 2017 SP1.3 Wszystko wydrukowało się poprawnie do PDF (XRefy zostały podczytane). Poniżej jeden z przykładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noepto Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 ZWCAD 2017 SP1.3 Jednak nie zadziałało z tymi Xrefami, nadal publikacja PDF jest bez Xrefa ponadto wydrukowały się warstwy zamrożone w rzutniach. Przy publikacji wielostronicowej rozmiar rysunki jest stały i ustawiony dla pierwszego rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zamieszczam poniżej plik zip, w którym są 3 pliki z xrefami i rysunek nadrzędny. Proszę spróbować go rozpakować i opublikować rysunek nadrzędny. Są tam dwa arkusze: jeden w formacie A4, a drugi w formacie A1. xref.zip Oto wydruk na moim komputerze (xrefy są podczytane): rysunek-nadrzedny_Layout1.pdf rysunek-nadrzedny_Layout2.pdf Czy u Pana wydruk jest poprawny, czy brak jest xrefów? Faktycznie przy wielostronicowym wydruku jest problem z rozmiarem papieru - wielkość jest przyjmowana z pierwszego arkusza. Jeśli ustawimy wydruk jednostronny (każdy arkusz do osobnego PDF, wtedy rozmiary są prawidłowe). Wyślemy dzisiaj informacje do ZWSOFT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noepto Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 U mnie nie działa, a ta opcja jest bardzo fajna i skończyła by z żmudną pracą przy robieniu pdf. rysunek-nadrzedny_Layout1.pdf rysunek-nadrzedny_Layout2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noepto Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zauważyłem że jest coś nie tak z ścieżką do xrefa, mimo że w rysunku jest wskazana dobrze, oczywiście xref się prawidłowo wczytał. To samo dzieje się z nowym rysunkiem, również ścieżka jest widoczna ale w tym przypadku jest poprawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dziękuję za informacje. Kombinuje, zmieniam ustawienia i zauważyłem pewien drobiazg. Proszę spróbować opublikować rysunek, ale wyłączając drukowanie w tle (tak jak poniżej): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noepto Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Mała rzecz a pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi