jacnightingale Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Cześć, na wstępie zaznaczę, że przeszukałem forum, ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Mianowicie potrzebuję drukarki do PDF, w której będę mógł zdefiniować kilka niestandardowych rozmiarów papieru, ponieważ sposoby, które znalazłem na forum pokazują jedynie jak zdefiniować jeden rozmiar i za każdym razem trzeba powtarzać tę czynność. Uprzedzając poniektóre odpowiedzi dodam, że nie jestem zainteresowany drukarką wbudowaną do ZWCADa (dwg to pdf), ponieważ drukuje nieczytelnie czcionki. Korzystam z wersji ZWCAD 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Przeniosłem temat do działu z wersją 2015. Jaka to drukarka do PDF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 W zasadzie próbowałem wielu i we wszystkich jest to samo. Przykładowo niech będzie to drukarka PDFCreator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Witam Polecam drukarkę pdfCreator. Można w niej ustawić niestandardowe formaty papieru i zapisać każdy format jako osobny plik pc5. Po wybraniu odpowiedniego pliku pc5, potrzeba jeszcze ustawić format papieru na "Niestandardowy rozmiar strony PostScript". Pozdrawiam jacnightingale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Fakt, jest to jakieś rozwiązanie, ale wtedy zmieniam rozmiar zmieniając drukarkę, a nie rozmiar papieru. Dzięki za pomoc i liczę, że zna ktoś inny sposób na dodanie większej ilości rozmiarów papieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmal Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 W przypadku drukarki pdfCreator, różne formaty papieru zapisywane są w różnych plikach- dla jednych może być to zaleta, dla drugich wada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) dmatusz3, problem pojawia się w momencie wyboru plotera. Nie ma tam PDFCreator tylko PDF File Formats, czyli podejrzewam, że to ta wbudowana drukarka Zwcada, bo jak zrobię resztę tak jak w filmiku (super rozwiązanie, byłoby cudownie) to niestety drukuje wytłuszczoną czcionkę, czyli tak samo jak drukarka DWG to PDF. Edytowane 10 Października 2016 przez jacnightingale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Proszę spróbować "Adobe PDF" (ona się prawdopodobnie instaluje z przeglądarką Adobe Acrobat Reader). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Nie posiadam tam takich drukarek. Jeżeli we wcześniejszym kroku zaznaczę drukarkę systemową to pojawią się, ale wtedy nie mogę edytować rozmiarów papieru. Jeżeli wybieram krok "Mój komputer" to mam 3 drukarki w tym tylko jedną ww. drukarkę PDF File Formats. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Nie jestem w 100% pewien, ale wydaje mi się, że potrzebna drukarka pojawiła się po instalacji czytnika Adobe https://get.adobe.com/pl/reader/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Teraz, dmatusz3 napisał: Nie jestem w 100% pewien, ale wydaje mi się, że potrzebna drukarka pojawiła się po instalacji czytnika Adobe https://get.adobe.com/pl/reader/ Adobe Reader oczywiście mam zainstalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 W jakiej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacnightingale Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 W wersji najnowszej, czyli 15.017.20053. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi