padon Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2016 Witam wszystkich, mam mały problem otóż zwcad (clsassic) nie znajduje treści zawartej w wielolinii odniesienia (znajduje tylko w tekstach i blokach - nie pomaga stworzenie wielolinii ze swoim blokiem). Czy ktoś ma jakiś pomysł jak szukać i zliczać tekst zawarty w wielolinii odniesienia (autocad radzi sobie z tym bez problemu)? Opisy elementów na moich schematach są zrobione na wieloliniach (w "liczniku" nr pozycji a w "mianowniku" wymiar elementu) i chodzi mi o znalezienie ilości sztuk danego elementu i jego szybkie zlokalizowanie w pliku. Pozdrawiam Cytuj
dmatusz3 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2016 Witam, czy mógłbym prosić o mały kawałek rysunku do testów? Pozdrawiam Cytuj
padon Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Witam, czy mógłbym prosić o mały kawałek rysunku do testów? Pozdrawiam Witam, plik w załączeniu Pozdrawiam wielolinia_przykład.dwg Cytuj
kruszynski Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Witam Napisałem małego LISPa, który wyszukuje teksty w odnośnikach wieloliniowych. Zapraszam do testowania. Po wczytaniu programu będzie dostępne nowe polecenie MFind , które prosi o wpisanie tekstu do wyszukania i zaznacza odnośniki wieloliniowe zawierające podany tekst. PozdrawiamMFind.zel padon 1 Cytuj
padon Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Działa - wielki dzięki. Mam nadzieję że w zwcad 2017 szukanie będzie "widziało" elementy należące do odnośników. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam Cytuj
kruszynski Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Menu Narzędzia->Wczytaj aplikację. albo polecenie _appload. przycisk [Dodaj plik], proszę wybrać plik zel. jak pojawi sie na liście, to trzeba jeszcze go zaznaczyć i kliknąć przycisk [Wczytaj] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi