padon Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Witam wszystkich, mam mały problem otóż zwcad (clsassic) nie znajduje treści zawartej w wielolinii odniesienia (znajduje tylko w tekstach i blokach - nie pomaga stworzenie wielolinii ze swoim blokiem). Czy ktoś ma jakiś pomysł jak szukać i zliczać tekst zawarty w wielolinii odniesienia (autocad radzi sobie z tym bez problemu)? Opisy elementów na moich schematach są zrobione na wieloliniach (w "liczniku" nr pozycji a w "mianowniku" wymiar elementu) i chodzi mi o znalezienie ilości sztuk danego elementu i jego szybkie zlokalizowanie w pliku. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Witam, czy mógłbym prosić o mały kawałek rysunku do testów? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
padon Posted July 20, 2016 Author Report Share Posted July 20, 2016 Witam, czy mógłbym prosić o mały kawałek rysunku do testów? Pozdrawiam Witam, plik w załączeniu Pozdrawiam wielolinia_przykład.dwg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 20, 2016 Report Share Posted July 20, 2016 Witam Napisałem małego LISPa, który wyszukuje teksty w odnośnikach wieloliniowych. Zapraszam do testowania. Po wczytaniu programu będzie dostępne nowe polecenie MFind , które prosi o wpisanie tekstu do wyszukania i zaznacza odnośniki wieloliniowe zawierające podany tekst. PozdrawiamMFind.zel padon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
padon Posted July 20, 2016 Author Report Share Posted July 20, 2016 Działa - wielki dzięki. Mam nadzieję że w zwcad 2017 szukanie będzie "widziało" elementy należące do odnośników. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Projmag Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 jak dodać plik .zel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 Menu Narzędzia->Wczytaj aplikację. albo polecenie _appload. przycisk [Dodaj plik], proszę wybrać plik zel. jak pojawi sie na liście, to trzeba jeszcze go zaznaczyć i kliknąć przycisk [Wczytaj] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts