pabloni89 Posted July 10, 2016 Report Share Posted July 10, 2016 Witam Forumowiczów, do pracy potrzebuję stworzyć w ZWCADzie punkty według podanych już w tabeli współrzędnych. Chciałbym również aby każdy punkt miał swoją nazwę, zgodnie z tabelą. Czy jest już stworzona taka komenda lub czy jest możlwiość uzyskania takiej komendy, by szybko i bezboleśnie ZWCAD stworzył punkty z opisem ulokowanych według odpowiednich współrzędnych? Żeby uprościć tłumaczenie tak wyglądałaby tabela opisująca punkty: Nazwa punktu warstwa współrzędne x współrzędne y 1 x 10 24 2 y 14 20 3 x 1 32 4 y 15 17 5 y 20 9 Efekt końcowy to punkty wraz z opisem i pod odpowiednią warstwą, znajdujące się w odpowiedniej pozycji. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmatusz3 Posted July 10, 2016 Report Share Posted July 10, 2016 Witam, myślę, że nie będzie z tym problemu. Obecnie pracujemy nad nakładką mająca podobną funkcjonalność. Więcej informacji napiszemy jutro. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 Funkcjonalność jaką obecnie posiadamy nie obejmuje wstawiania punktów na określoną warstwę. Oczywiście możemy to dodać. W obecnej wersji "punkty" to nie punkty w znaczeniu CADowym, ale bloki, dzięki temu mamy też łatwą obsługę numerów i nazw punktów. Czy może tak zostać? Jaką wersję ZWCADa Pan posiada? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pabloni89 Posted July 11, 2016 Author Report Share Posted July 11, 2016 Witam, tak, dokładnie oto mi chodziło. Mam wersję ZWCAD Classic 2015. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Na jutro powinno być gotowe. Funkcjonalność będzie dostępna w nakładce ZWGEO dostępnej na ZWCAD Classic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruszynski Posted July 12, 2016 Report Share Posted July 12, 2016 Wersję testową programu z funkcjonalnością jaką Pan przedstawił przesłałem w wiadomości prywatnej. Proszę o przetestowanie i informację czy funkcjonalność spełnia Pana oczekiwania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts