pabloni89 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Witam Forumowiczów, do pracy potrzebuję stworzyć w ZWCADzie punkty według podanych już w tabeli współrzędnych. Chciałbym również aby każdy punkt miał swoją nazwę, zgodnie z tabelą. Czy jest już stworzona taka komenda lub czy jest możlwiość uzyskania takiej komendy, by szybko i bezboleśnie ZWCAD stworzył punkty z opisem ulokowanych według odpowiednich współrzędnych? Żeby uprościć tłumaczenie tak wyglądałaby tabela opisująca punkty: Nazwa punktu warstwa współrzędne x współrzędne y 1 x 10 24 2 y 14 20 3 x 1 32 4 y 15 17 5 y 20 9 Efekt końcowy to punkty wraz z opisem i pod odpowiednią warstwą, znajdujące się w odpowiedniej pozycji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Witam, myślę, że nie będzie z tym problemu. Obecnie pracujemy nad nakładką mająca podobną funkcjonalność. Więcej informacji napiszemy jutro. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Funkcjonalność jaką obecnie posiadamy nie obejmuje wstawiania punktów na określoną warstwę. Oczywiście możemy to dodać. W obecnej wersji "punkty" to nie punkty w znaczeniu CADowym, ale bloki, dzięki temu mamy też łatwą obsługę numerów i nazw punktów. Czy może tak zostać? Jaką wersję ZWCADa Pan posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloni89 Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Witam, tak, dokładnie oto mi chodziło. Mam wersję ZWCAD Classic 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Na jutro powinno być gotowe. Funkcjonalność będzie dostępna w nakładce ZWGEO dostępnej na ZWCAD Classic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszynski Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Wersję testową programu z funkcjonalnością jaką Pan przedstawił przesłałem w wiadomości prywatnej. Proszę o przetestowanie i informację czy funkcjonalność spełnia Pana oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi