dmatusz3 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Witam, ukazała się nowa wersja nakładki BiK - BIK X Jest to wersja dziesiąta tej popularnej nakładki. Skróconą listę nowości zamieściliśmy tutaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padon Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Witam, czy orientuje się Pan kiedy BiK X zostanie dostosowany do Zwcada 2017? Pytałem u źródła lecz nie otrzymałem odpowiedzi. Ogólnie BiK na AC chodzi ok, ale na ZW Classic ma "parę" kwiatków... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Dołączam się do zapytania... Również czekam na wersje dostosowaną do ZWCada 2017. W zeszłym tygodniu uzyskałem informację od producenta nakładki BIK, że jeszcze nie wszystkie funkcje (skrypty?) udało się uruchomić w najnowszym wydaniu ZWCada 2017 SP2.0. Pozostaje czekać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Niestety nie znam dokładnego stanu zaawansowania, ani terminu dopasowania. Jeśli będę miał pewne informacje, to zamieszczę je tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padon Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Czy ktoś może wie coś odnośnie BiK-a X na zw17? Producent przyjął strategię "cisza-sza".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Wg informacji jakie udało mi się ostatnio uzyskać u producenta nakładki BIK, prace nad dostosowaniem nakładki do ZWCada 2017 trwają, ale mają jeszcze jakieś problemy. Nie będę rozpisywał się szczegółowo, żeby przypadkiem nie wprowadzić w błąd, ale moje wnioski są takie, że póki w najbliższym terminie nie ma co się spodziewać nakładki BIK na ZWCad 2017. Tym bardziej, że w rozmowie producent sam nie potrafił określić terminu wydania nakładki (nawet przybliżonego, czy to będzie miesiąc, dwa, czy może sześć...). Szkoda tylko, że ciężko jest producentowi nakładki na stronie napisać kilka zdań na temat zaawansowania prac... Użytkownicy byliby zaspokojeni, a producent nie musiałby odbierać w kółko telefonów z tymi samymi pytaniami.... Edytowane 17 Maja 2017 przez Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padon Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Dzięki za info... faktycznie producent największy problem ma z komunikacją trochę to dziwne bo ludzie potem swoje "żale" wylewają w "internecie" a tam to zostaje na zawsze i dobrej reklamy nie robi.... Co do dostosowania samego programu to też trochę dziwna sprawa sam BiK programowo chyba jest na poziomie e-cada (a Ci dawno sobie poradzili - ZAZNACZAM że programistą nie jestem). Mam wrażenie że producent za bardzo skupia się na samym AutoCadzie a za mało na "klonach" a w realiach polskich firm chyba większy sens kłaść nacisk na "zamienniki" wielkiego "A". Abstrahując od wszystkiego dziwne że żaden producent nakładek nie zbliżył się jakościowo do wymarłego już ASD "żelbet" (dawne R-cady), samo rysowanie czasowo jest porównywalne, natomiast przy zmianach w projekcie ASD rozkłada konkurencje na łopatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmatusz3 Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Wysłaliśmy jakiś czas temu zapytanie do producenta, z prośbą o informacje o stopień zaawansowania. Poniżej zamieszczam odpowiedź, z zastrzeżeniem, że są to szacunkowe dane i nieoficjalne. Cytuj Na ten moment współpracę BiKa z ZwCAD 2017 można oszacować na poziomie: - BASE - prawie pełna funkcjonalność - Architektura - ok. 80% - Stal - również prawie pełna funkcjonalność - Żelbet - funkcjonalność rzędu 70% - ImpEk - 50% - Drewno - w obszarze 2D prawie pełna funkcjonalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padon Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 w końcu jest BiK X na ZW2017 - jeszcze nie testowałem.... więcej na stronie producenta... po testach podzielę się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 (edytowane) Właśnie zauważyłem komunikat na stronie producenta BIKa. W końcu udało się dostosować nakładkę... Czekam na maila z informacją o kosztach aktualizacji BIKa X z ZwCada+2015 na ZWCada 2017. Obawiam się tylko, czy nakładka będzie działała poprawnie bez błędów krytycznych... początki mogą być trudne, skoro sam ZWCad pozostawia wiele do życzenia... Zastanawiam się jeszcze nad jedną sprawą. Na stronie BIKa w opisie dotyczących dostosowanej nakładki informują, że należy posiadać wersję ZWCad 2017 x64bit vernum = "2017.06.22(18776)_x64. Problem tylko w tym, że ta wersja nie została oficjalnie wypuszczona ani przez ZWSoft, ani nie widnieje na polskich stronach ZWCada... (np. jakicad.pl)... Edytowane 6 Lipca 2017 przez Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padon Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 po paru testach muszę powiedzieć że jest ok - nowe funkcje są bardzo przydatne (wyciągnięcie nieopisanego pręta, ułatwienia w makrach i rysowaniu płyt) ale co do stabilności to potrzeba trochę porysować a to wymaga czasu (dam znać jak wdrożymy na wszystkich stanowiskach i trochę "pomalujemy").... co do wersji - producent podesłał linki nawet do zwcada 2017 (po sprawdzeniu wersji jest to nic innego jak sp 3.2 tylko instalator jest inaczej nazwany), nie wiem natomiast jak będzie z nowymi wersjami zwcada bo chyba będą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiK CAD Systems Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Dzień dobry, Cieszy nas, że nowe funkcje się przydadzą Jeśli chodzi o wersję ZwCAD, jest to wersja otrzymana od producenta - ZWSOFTu. Jest to SP3.2 z poprawionymi kilkoma błędami. Nie przewidujemy problemów w przypadku nowszych wersji ZwCAD 2017, choć oczywiście będziemy to sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padon Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Witam, czy są plany dalszego rozwoju nakładek BiK? Jeśli tak to czy mogą Państwo opisać jakie zmiany? Czy w wersji BiK X na zwcada 2017 pojawi się coś nowego czy ewentualne zmiany planowane są dopiero na wersję 11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiK CAD Systems Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Dzień dobry, Wersja BiK X jest w fazie rozwoju i przewidujemy jeszcze w ramach tej wersji dodać nowe funkcjonalności. Będziemy informować o zmianach w BiKu i dostępności nowych aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padon Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 pojawił się BiK X na Zwcada 2018.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi