Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W oczekiwaniu na wersję beta nowego ZWcada obejrzałem sobie Viewer i zrodziły się różne pytania:

1. Czy ZWcad 2017 będzie miał interfejs klasyczny, czy tylko wstążkę?
2. Czy wyświetlanie linii będzie zrealizowane z wykorzystaniem opcji antyaliasingu?
3. Czy będzie można wyłączyć to denerwujące podświetlanie obiektów po najechaniu na nie kursorem? To zupełnie się nie sprawdza przy pracy z dużymi blokami.
4. Czy w Viewerze można zmienić grubość wyświetlania linii grubych?

Mam nadzieję, że odpowiedź NIE na pierwsze 3 pytania dotyczy tylko Viewera, a nie wersji pełniej.

Z utęsknieniem czekam na wersję beta, żeby ją sobie sprawdzić.....

Pozdr.

=2P=

Opublikowano

Witam.

1. Będą oba interfejsy. W wersji, którą testujemy już są oba.
  2. Z tego co mi wiadomo to nie. Chodzi tutaj o programy antyaliasing czy sprzętowy? Z tego co wiem sprzętowy jest obsługiwany tylko w profesjonalnych kartach graficznych np. Quadro, natomiast programowy potrafi nieco "przymulić" komputer.
  3. Sprawdziłem teraz i zmienna systemowa SELECTIONPREVIEW działa w ZWCAD 2017. Ustawienie na "0" wyłącza podświetlania obiektów pod kursorem. Domyślnie jest ustawiona na 3.
    Przeglądarka nie posiada tej zmiennej.
  4. W przeglądarce można włączyć lub wyłączyć wyświetlanie grubości linii. Natomiast nie ma możliwości zmiany grubości danej warstwy, można jedynie warstwę włączyć/wyłączyć, mrozić i blokować. Nie znalazłem też ustawienia grubości wyświetlania linii grubych.

Pozdrawiam

Opublikowano

Według najnowszych informacji, zamknięta beta będzie w sobotę.

Natychmiast roześlemy do wszystkich zainteresowanych.

Przepraszam za opóźnienie.

Czy istnieje szansa na "załapanie" się do grupy osób testujących wersję beta ?

Opublikowano

Chciałem tylko nadmienić, że otrzymaliśmy linki do zamkniętej bety.

Pobieram teraz oprogramowanie.

Wstawię na nasz serwer i będziemy w poniedziałek rozsyłać.

Pozdrawiam

Czy mogę prosić również o link do Bety?

Przy okazji czy w nowej wersji będzie możliwość tworzenia bloków dynamicznych?

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Tak, jak pisałem wcześniej niestety nie ma takiej możliwości.

Będzie możliwość używania bloków dynamicznych, natomiast z edytorem jest gorsza sprawa, ponieważ to rozwiązanie jest opatentowane i nie można go legalnie wstawić do programu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Do testerów wersji 2017.

Prośba o sprawdzenie bloków dynamicznych i z atrybutami.

Przykład, dotyczy tego samego rysunku otwieranego w AutoCAD 2014, ZwCAD 2015+ i ZwCAD Classic.

Blok zawierający atrybut w postaci nr elementu.

W AC - blok ma nazwę "E__sk_ROP". Bloki zlicza zarówno w metodzie szybkiego wyboru jak i wyciągania atrybutów.

W 2015+ - blok mam taką samą nazwę, zlicza go poprawnie przy użyciu szybkiego wyboru, natomiast przy wyciąganiu atrybutów zmienia nazwę na np. *U321

w 2015 Classic - zupełna tragedia. Blok od razu zmienia nazwę na *U321, nie ma możliwości zliczenia bloków przy użyciu szybkiego wyboru (każdy blok ma inny numer, np: *U321, *U322 itd.). Tak samo nie mam możliwości zliczenia przy użyciu funkcji wyciągnij atrybuty.

W razie potrzeby mogę podesłać w PW takowy plik. Lecz nie mogę go udostępnić publicznie - informacje niejawne.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Zainstalowane.....a czy ARTISAN pod 2017 już jest gotowy?

ps. 1 wrażenie na własnym pliku z obiektami 3D....strasznie "muli" sie jak żółw ...wersja eng. 64 bit

...odinstalowany ..czekamy dalej :)

Edytowane przez Martin_S
Opublikowano

Witam,

moja sugestia - proszę się jeszcze wstrzymać z pobieraniem.

Jest to wersja z końca maja, do której zgłosiliśmy sporo zastrzeżeń.

W tym tygodniu ma być jedna wersja z poprawkami, oraz w przyszłym także.

Planujemy, że ta wersja z przyszłego tygodnia to będzie otwarta beta.

Jeśli ktoś ma ochotę to może pobrać sobie pobrać i zainstalować z angielskiego linka.

Ale proszę pamiętać, aby nie otwierać ważnych plików bez utworzenia wcześniej kopii zapasowej.

W tej wersji programu jest jeszcze sporo błędów.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.